StoryEditorOCM
Zadar plusRODITELJI MALENE PETRE ZRILIĆ POZVALI NA VELIKI HUMANITARNI KONCERT

Dođite na Višnjik, slušajte zvijezde i pomozite našoj djevojčici!

Piše Matea Gugić
12. svibnja 2017. - 16:55
koncert7-120517

Roditelji teško bolesne 11-godišnje djevojčice Petre Zrilić, koja se već pet godina bori s tumorom nadbubrežne žlijezde, pozvali su u petak sve Zadrane na veliki humanitarni koncert koji će se održati na Višnjiku u utorak, 23. svibnja u 20 sati.

Iako i sami priznaju kako nikad nisu mislili da će do ovoga doći te im je bilo izrazito teško istupiti u javnost, sada im zbog toga izrazito drago jer nakon objave teksta u Slobodnoj Dalmaciji, mobiteli ne prestaje zvoniti.

- Bila sam s Petrom na pregledu na kojem se nije smjela micati. Jednom rukom sam ju držala, a s drugom rukom odbijala pozive. Na kraju sam ga morala isključiti. Nemam riječi, od srca hvala svima – iskreno će majka Ljubica koja sa suzama u očima priča o nepoznatim ljudima koji im nude smještaj u Njemačkoj, novce za liječenje, a neki čak i ljekovito bilje.

Opaka bolest promjenila je život cijeloj obitelji, a od tada, pa sve do danas, njezini roditelji borili su se kako su mogli i znali. Uz još četvero djece, to nije bila nimalo laka borba. Umorni, sada teškog srca priznaju da im je sad potrebna pomoć.Sve što mala Petra želi je živjeti, a njezini roditelji tu pomoć ne bi tražili da nisu došli do zida.

Naime, liječnica u Zagrebu, nakon posljednje dvije, za Petru najteže do sad kemoterapije, predlaže lječenje imunoterapijom – ubrizgavanjem jakih antitijela kako bi se tijelo samo pokušalo izboriti protiv teške bolesti. Takvo što moguće je samo u inozemstvu. U SAD-u cijena je 500.000 dolara, u Europi je to 100.000 eura.

Mnogi Zadrani, nakon što su čuli za njihovu priču, nisu dvojili ni minute te su se odmah su se angažirali. Jedan od njih je i organizator koncerta na Višnjiku, Marijan Petrica, koji je na konferenciji za novinare kazao kako je, sjedeći na kavi, slučajno saznao za tužnu priču obitelji Zrilić i tešku sudbinu male Petre. Odmah mu je došla ideja da organizira nešto veliko.

Tomislav Bralić je mene nazvao nakon što je saznao da sam krenuo u organizaciju koncerta. Od srca mu se zahvaljujem. Njemu, ali i svim drugima: Mati Buliću, Tihi Orliću, Ivici Sikiriću Ići, Alenu Nižetiću, Marini Tomašević i svim zadarskim bendovima koji su se odmah angažirali- nabrojio je Petrica samo neke od izvođača na ovom humanitarnom koncertu.

Karte su već u prodaji, možete ih kupiti i tako pomoći maloj Petri u liječenju, a vjerujemo kako će Zadar i cijela Hrvatska pokazati da, kao i do sada, imaju veliko srce za ovakve akcije.

24. travanj 2024 19:32