StoryEditorOCM
Zadar plusINDIJAC ARUN U ZADRU ORGANIZIRA PRVI BADMINTON TURNIR

"Dolaze ekipe iz cijele Hrvatske, a ovaj sport vam može produžiti život za čak 6 godina!"

Piše Matea Gugić
15. svibnja 2019. - 15:20

Prije samo godinu dana Arundeep Singh, Indijac s trajnom adresom u Zadru, osnovao je Badminton klub Zadar, da bi sljedeće nedjelje po prvi put organizirao i turnir. "Prvi badminton turnir za sve" naziv je ovog zadarskog rekreativnog turnira na koji se već prijavio 21 tim. 

- Nadamo se da će brojka narasti do 24. Turnir je prije svega naš pokušaj da dovedemo badmintonsku zajednicu u Zadar – rekao nam je Arun, kako ga od milja zovu Zadrani. 

- Dolaze nam ekipe iz Splita, Brača, Širokog Brijega i nadamo se ekipama iz Zagreba, koji su dosta dobri u igranju badmintona. Nažalost, ekipe iz Slovenije koje su izrazile želju doći, ipak neće moći doći - objasnio nam je Arun. Turnir se održava u nedjelju, 19.svibnja, u dvorani 2 Sportskog centra Višnjik. Igra se u muškim, ženskim ili mješovitim parovima, odnosno svi igraju u jednoj, istoj kategoriji.

- Svi početnici i amateri dobrodošli su na turnir kako bi se igrali, družili, dijelili savijete i osmijehe. Znači, mogu se prijaviti svi rekreativni igrači, a mi kao organizator imamo pravo odbiti igrače koji se nalaze visoko na državnoj jakosnoj ljestvici- pojasnio nam je Arun. Inače, on se, nakon nekoliko godina pauze za vrijeme studiranja, počeo baviti igranjem badmintona u Baselu, gdje je dobio posao. Tamo je pomogao  u osnivanju kluba Basel Badminton Buddies, poznatog kao BBB, i s njima osvojio mnoštvo otvorenih turnira, organiziranih u gradu i okolici. Aktivno je igrao za SC Uni Basel klub za Švicarsku Interligu. Posjeduje i certifikat sveučilišta u Floridi za obučavanje mladih sportaša.

- Nažalost, u Zadru ljudi ne doživljavaju badminton kao ozbiljan sport te smatraju kako za igru ne treba mnogo treninga. Ali, vjerujte mi, badminton je vrlo brz i dinamičan sport u kojem ozljede nisu strane, štoviše dogode se u sekundi. Tako da savjetujem sve amaterske igrače da provedu bar 30 posto svoga vremena učeći pravilne tehnike, poput rada nogu i usavršavanja vještina baratanja reketom – pojasnio nam je Arun te dodao kako postoje mnogostruke prednosti igranja badmintona po zdravlje čovjeka.

- Jedno je dansko istraživanje pokazalo kako igrajući badminton s obitelji i prijateljima produžujete  život više od drugih sportova i tjelovježbi za čak 6,2 godine - zaključio je Arun te pozvao sve da dođu pogledati turnir i razmisle o tome da uvedu badminton u svoj život. 

 

20. travanj 2024 15:48