StoryEditorOCM
Zadar plusGROOVE MASTERS

Domaće snage na Zadar Sunset Festivalu: uživajte uz elektronsku glazbu i zalazak sunca uz Lovru i Šimu!

Piše TZGZ/Zadarski.hr
24. srpnja 2023. - 13:16

Za točno tjedan dana počinje treće izdanje Zadar Sunset Festivala, koji se na Pozdravu Suncu održava od 31. srpnja do 2. kolovoza.  Uz velikane i nadolazeće zvijezde elektronske scene kao što su Paco Osuna, Stacey Pullen, Joris Voorn, Flashmob, Roger Sanchez i Mark Knight, „rame uz rame“ nastupaju i zadarski glazbenici ovog žanra. 

S atraktivne pozornice posjetitelje će za headlinere večeri zagrijavati Aldo Morro, Alvize, Armmando, Funky V, Groove Masters, Ivan Mastermix, Mony, Pablo Panda i Yakka. O tome što ovakvi festivali znače za lokalnu scenu i kakva je reputacija festivala u inozemstvu razgovarali smo s Lovrom Nenadićem, koji se sa Šimom Perkovićem „krije“ iza poznatog imena Groove Masters.

image

Zadar Sunset Festival Groove Masters

Tzgz/Slobodna Dalmacija

- Nema dobrog festivala bez lokalne podrške! Naši dragi kolege odradit će izvrsne uvertire u večer, kako bi headlineri mogli dovesti atmosferu do samog vrhunca. Svima nam je nastup na ovom festivalu iznimna čast i zadovoljstvo. Nastupiti u svojem gradu, na takvoj lokaciji, uz takve legende je sve što jedan DJ može poželjeti, kaže Nenadić.

U najavama festivala ističe se kako je on atraktivan zbog samog line-upa, ali i nenadmašne lokacije u srcu grada, na Pozdravu Suncu. Nakon nekadašnjeg trenda održavanja festivalima u različitim halama na periferiji, ustalilo se sviranje na najatraktivnijim lokacijama koje daju posebnu draž događanju.

- Možemo pohvaliti kako je ovaj festival uistinu specifičan i možda jedini ovakve vrste u Hrvatskoj. Tome u prilog ide i činjenica da je ovo treće izdanje i publika ga je izvrsno prihvatila. S obzirom na to da je koncept festivala na temu „sunset party“, raniji početak ne smeta. Plesanje uz more, Pozdrav Suncu i zadarske Morske orgulje definitivno su faktori koji privlače ljude da ranije dođu i uživaju u najljepšem zalasku na svijetu. Naravno, sama imena govore za sebe, to su redom legende elektronske scene. Svaki od izvođača je uvelike pridonio toj vrsti glazbe i stvorio svoj podžanr. Odrasli smo s njima na sceni i danas puštamo njihove bezvremenske hitove. Svima su nam bili uzori i pravi su profesionalci u svom poslu.

Ovakvi koncerti prilika su za približavanje široj publici i popularizaciju elektronske glazbe u Zadru, jer pružaju odmak od povremenih negativnih stereotipa.

image

Marko Edge

Tzgz/Slobodna Dalmacija

- Situacija s elektronskom glazbom u Zadru je dobra, ali uvijek može biti bolja. Raduje kad na događajima vidimo mlađu populaciju kako sluša elektronsku glazbu i podupire domaću scenu. Događajima kao što je ZSF svakako pridonosimo rastu elektronske scene u Zadru i privlačimo ljude koji možda i ne bi došli na party, ali ih koncept i lokacija privuče. Divan je osjećaj plesati uz zalazak sunca, dobre glazbene ritmove i ljude iz cijelog svijeta. Kako noć pada, tako se i plesni podij sve više puni, a na kraju sve bude zaokruženo velikim vatrometom.

Kako gleda na budućnost festivala?

- Nadam se da će iz godine u godine samo razvijati, kako produkcijski, tako i s glazbenim imenima. Festival već postaje ozbiljan razlog zbog kojeg turisti planiraju dolazak u naš grad te se nadam da će još više pomoći u promociji i vidljivosti Zadra.

08. svibanj 2024 01:24