StoryEditorOCM
Zadar plusNE PROPUSTITE

Doris Pinčić Guberović u listopadu u potpuno novoj ulozi, otkriveno kada i gdje je možete vidjeti

Piše SCENA SD
13. rujna 2023. - 13:01

Od ove jeseni gledatelji Hrvatske televizije mogu pratiti novi zabavno-dokumentarni serijal "Planine". Prva epizoda će se emitirati 4. listopada na Prvom programu. Penjemo se na Velebit, Risnjak, Dinaru, Mosor, Učku te vrhove Cresa i Lošinja. Na većinu vrhova se i ne može doći drukčije nego pješke, pa je ekipa hrvatske televizije doista sve prohodala, s opremom i ruksacima na leđima.

image

Doris Pinčić Guberović u seriji Planine

HRT

Serijal "Planine" ima šest epizoda i u svakoj pratimo drugog voditelja – domaćina planinara, koji nam otkriva zašto voli planine i što mu je hodanje po vrhuncima donijelo. To su: Doris Pinčić Guberović, televizijska voditeljica i glumica, pjevač i radijski voditelj Dražen Turina Šajeta hoda Učkom, s književnikom Ivicom Prtenjačom hodamo po Lošinju i Cresu. Književnica Tanja Mravak vodi nas na Mosor, a u zimskoj idili Gorskog kotara pratimo Milana Majerovića Stilinovića , novinara i autora nedavno objavljenog romana "Srce mog medvjeda" Na Dinaru, najvišu hrvatsku planinu, vodi nas naš najpoznatiji planinar, alpinist, putopisac Stipe Božić.

image

Doris Pinčić Guberović u seriji Planine

HRT

- Svi koji smo se ikad uspinjali na planine, osjećamo ushit dolaska na vrh s kojeg se otvara pogled na sve strane. Tamo sve vidimo bolje - prirodu, život, ali i sebe. Sve ono što je u nizini zamućeno svakodnevnim problemima, na visinama je bistrije, objašnjavaju autorice serijala Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas.

image

Maja Tokić i Nataša Kraljević Kolbas, autorice i scenaristice serije Planine

HRT

- Hodanje uzbrdo je poput života, ideš gore i katkad je teško, htio bi odustati, ali kada dođeš na vrh, shvatiš da je upravo to cijeli život u malom, kaže za HRT  Doris Pinčić Guberović o tome što joj je donijelo iskustvo odlaska u planine.

03. svibanj 2024 09:40