StoryEditorOCM
Zadar plusIMA ŽIVOTA LJETI I IZVAN POLUOTOKA

"Dos Santos" odradio seriju vrhunskih feštica s odličnom zabavom i mukte spizom

Piše M.V.
9. kolovoza 2018. - 13:56

Odmaknut od uobičajene ljetne vreve Poluotoka, smješten na Putu Dikla uz drvored fafarikula mali coctail bar, zapravo klub s uglavnom domaćom ekipom, "Dos Santos" i ovo je ljeto zadržao staru tradiciju – feštice srijedom.

Osim što vlasnik tog kafića Marin Lacić Laci, dok se njegov kompanjon Luka Ćoza aktivno odmara dva ljetna mjeseca, na te feštice usred tjedna, redovito dovede živu glazbu na tim je zabavama još nešto sasvim posebno i za druge zadarske ugostitelje nezamislivo – spiza koja se sprema je besplatna. Mukte! A dobra! I to bez obzira da li se radi o grillu, malim finger food zalogajima ili rižotima i dagnjama na buzaru.

Ovoga ljeta su feštice u "Dos Santosa" bile i češće pa su se Laci, njegov glavni konobar, koktel majstor i showman Kriste, te ostatak ekipe dobro naradili. Naime, u kafiću su se od početka zajednički pratile utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva, a kad bi igrala hrvatska reprezentacija redovito je bilo besplatne spize u velikim količinama.

Prošle je srijede, uz veliki grill i klapu "Kadena", održana zadnja ljetna feštica u "Dos Santosu" jer, kako je objasnio Laci, sljedeće je srijede blagdan Velike Gospe, a nakon toga se i špica sezone približava kraju. U drugom većem dijelu godine, naime, "Dos Santos", uz to što ostaje kvartovski klub, postaje i okupljalište srednjoškolaca iz obližnje Ugostiteljske škole te zaljubljenika u – pikado.

- Možda odradimo još jednu, zadnju, za oproštaj od lita – rekao nam je Laci.

28. svibanj 2024 21:23