StoryEditorOCM
Zadar plusKARLSON S KROVA

Glumac Kazališta lutaka Zadar nagrađen na Međunarodnom festivalu za predstavu autorice Pipi Duge Čarape

Piše Zadarski.hr
18. listopada 2023. - 17:22

Ansambl Kazališta lutaka Zadar je od 8. do 14. listopada s predstavom "Karlson s krova" sudjelovao na 22. Međunarodnom festivalu kazališta za djecu u Banja Luci pod krilaticom "Naši umjetnici pod našim krovom".

Publika je imala priliku pogledati izvrsne predstave kazališta iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Poljske, Bugarske, Španjolske i Turske.

Po završetku festivala, žiri je dodijelio nagrade, a zadarskom lutkaru Dominiku Karakašiću pripala je nagrada "Dragan Banjac" za najkomičniju glumačku igru za ulogu Karlsona, u predstavi "Karlson s krova", u produkciji Kazališta lutaka Zadar.

U objašnjenju stoji:

"Energija Dominika Karakašića, kojom već treći put plijeni pred banjalučkom publikom snažan su argument da i ovogodišnji Karlson, taj čudesni mali lutak u rukama ovog umjetnika ima srce koje je od sveg srca nasmijavalo, nasmijalo i oduševilo naše mališane."

Predstava redateljice Ljudmile Fedorove nastala je prema priči poznate švedske spisateljice za djecu Astrid Lindgren, autorice svjetski poznate "Pipi Duge Čarape."

03. svibanj 2024 22:34