StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKI EU PROJEKT

Gradonačelnik Dukić obišao s novinarima prostore Providurove palače: "Ne želimo sterilne prostore, već dnevni boravak za sve građane i turiste!"

Piše Zadarski.hr
15. veljače 2021. - 15:25

Gradonačelnik Branko Dukić u ponedjeljak je zajedno s predstavnicima medija obišao gradilište Providurove palače čiji radovi ulaze u završnu fazu i čiji se kraj obnove se očekuje kroz dva do tri mjeseca. Podsjetimo, velika je obnova počela krajem veljače 2019. godine, a rok završetka tog vrijednog europskog projekta bio je 14 mjeseci.

- Nažalost imali smo iznenađenja vezano uz konstrukciju kuće koja je bila u lošem stanju i to je, među ostalim, utjecalo na dovršetak radova. Možemo reći kako su sada najsloženiji radovi gotovi, a posebno se to odnosi na čeličnu konstrukciju u dvorištu na kojoj je bilo izazovno organizirati poslove – rekao je pročelnik za EU fondove Ante Ćurković naglasivši kako su sada zadovoljni tijekom radova te njihov završetak očekuju dva do tri mjeseca nakon čega slijedi izdavanje uporabne dozvole.

Gradonačelnik Dukić je pak istaknuo kako je želja da budući prostori Providurove palače ne budu sterilni, već da postanu svojevrsni dnevni boravak građana, ali i brojnih turista.

image
Gradonačelnik Dukić u obilasku Providurove palače zajedno s novinarima i izvođačima radova
Grad Zadar

- Želimo prostore u kojima će se ljudi moći slobodno kretati i zadovoljiti sve potrebe od kulture do gastronomije, gdje će moći pročitati knjigu ili novine te da tako ovaj dio grada zaživi kulturnim načinom života – rekao je Dukić dodavši kako se baš ove godine zatvara dosadašnja financijska EU omotnica te da je od 2017. do danas Grad proveo ukupno 142 projekta financiranih iz europskih fondova.

- Od toga u ovoj godini radimo na njih 32 u ukupnoj vrijednosti od 250 milijuna kuna. Kad govorimo o kulturi, tu su kapitalni projekti obnove Kneževe i Providurove palače te Bedema zadarskih pobuna ukupne vrijednosti od preko 66 milijuna kuna. Također, ne zaboravimo i radove na Centru za mlade koji se odvijaju se prema planu. Osim uređenih zgrada naši će sugrađani, a uvjeren sam ponajviše oni mlađi, dobiti prostor inspiracije, učenja i druženja. S druge strane, kulturne institucije koje su uz njih vezane imat će preduvjete za novi, napredniji način djelovanja – zaključio je Dukić.

image
Gradonačelnik Dukić u obilasku Providurove palače zajedno s novinarima i izvođačima radova
Grad Zadar
19. travanj 2024 14:57