StoryEditorOCM
Zadar plusURUČIO IM ČEK

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi u Zadru uručena donacija s Tuna, Sushi & Wine Festivala

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2023. - 14:57

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka du petak je učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, njihovoj ravnateljici Diani Radić Škara i nastavniku kuharstva Renatu Kraljevu uručio ček od 5.284,16 eura. Radi se o prihodu s nedavno održanog Tuna, Sushi & Wine Festivala, na kojemu su sudjelovali učenici, a koji se tradicionalno dodjeljuje ovoj ustanovi u cilju poboljšanja uvjeta školovanja neophodnih kadrova u turizmu – kuhara, konobara i komercijalista.

Ravnateljica Radić Škara zahvalila je Turističkoj zajednici na uključivanju učenika u brojne manifestacije, koje su većini od njih prvo iskustvo rada s ljudima.

- Naši učenici tijekom cijele godine usavršavaju se u svojim zanimanjima te vole izaći i pokazati što su naučili. Dosadašnjim donacijama obnovili smo dio inventara potrebnog za održavanje nastave i praktičnog rada. Ovakve prilike daju i njima osjećaj zadovoljstva da su nešto uspjeli napraviti svojim radom, istaknula je ravnateljica.

Direktor Paleka kaže kako je ova suradnja rezultat dugoročnog promišljanja o potrebi educiranja kadrova u turizmu.

- Privilegij nam je raditi s ovom djecom koja s puno entuzijazma stječu svoja prva neposredna iskustva, već sada se vidi da imaju puno potencijala te da ne trebamo brinuti za turistički kadar. Suradnja ima dvije podjednako važne komponente, a to su stjecanje novih iskustava i opremanje škole potrebnim inventarom, istaknuo je Paleka prilikom uručenja čeka.

Suradnja će se nastaviti uključivanjem učenika u sve veće manifestacije koje će TZ grada organizirati, poput Meat Me festivala ili Fish & Jazz Festivala.

image
Foto: Bojan Bogdanić
image
Foto: Bojan Bogdanić
27. travanj 2024 23:58