StoryEditorOCM
Zadar plusREKORDNI TURNIR PRIKUPIO REKORDNIH 190.000 KUNA 

Humanitarna udruga Antonio Jurjević: Ani i Eni smo već uplatili 42 tisuće, a potrebitima ćemo donirati još 148 tisuća kuna!

Piše I. Ivanac
6. rujna 2019. - 21:05
68775258_1032475503750169_278516276819656704_o

Na najvećem malonogometnom turniru u Zadarskoj županiji, 3. Memorijalno humanitarnom turniru Antonio Jurjević, koji je punih 14 dana na ŠC Višnjik privlačio tisuće posjetitelja, sakupljeno je ukupno 190.280,00 kuna!

Na turniru je ove godine bilo prijavljeno rekordnih 122 ekipe, a osim na druženje, sport i zabavu, naglasak je bio stavljen i na humanitarni karakter natjecanja. Tako su organizatori, članovi Humanitarne udruge Antonio Jurjević, MNK Plovanija i MNK Brodarica, sredstva od kotizacije koju su ekipe plaćale za sudjelovanje izdvojili za humanitarnu akciju. Također i prihod ostvaren od prodaje hrane i pića tijekom turnira bit će doniran potrebitoj djeci.

- Prihod od humanitarne akcije, koji iznosi 42.009 kuna, otišao je dvjema djevojčicama, Ani Juričević i Eni Škodi, za kupnju ortopedskih pomagala. Novac im je uplaćen na račun - kazao je Frane Volpi Kobal, predsjednik Humanitarne udruge Antonio Jurjević.

Sredstva prikupljena organizacijom humanitarne akcije “Zadar za Anu i Enu” utrošit će se za kupnju ortopedskih pomagala djevojčici Ani Juričević koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je potrebna stajalica koja košta deset tisuća kuna, te Eni Škodi, djevojčici oboljeloj od neurofibromatoze tipa 1 kojoj je krajem ove godine potrebna nova ortoza čija cijena iznosi 4300 eura.

- Ostatak novca dobivenog od prodaje hrane i pića, u iznosu od 148.271 kuna, bit će doniran potrebitoj djeci tijekom cijele iduće godine. Odluku o tome kome će se i koliko novca donirati donijet će skupština naše udruge, ističe Volpi Kobal.

Humanitarna udruga Antonio Jurjević je na svojim društvenim mrežama objavila koliko je prikupila novaca i naglasila na koji će način donirati sredstva od prodaje hrane i pića. Također će javno, na svojim društvenim mrežama, objaviti kome je i koliko novaca donirano, baš kao što su to i do sada radili.

- Ovim putem željeli bi se zahvaliti svim ekipama, igračima i trenerima koji su sudjelovali u tri kategorije turnira, svim sponzorima i udrugama koji su nam pomogli u organizaciji, ali i svim posjetiteljima, velikima i malima koju su nas iz dana u dan vjerno pratili. Bez njihove podrške ovaj turnir ne bio ono što je postao, a mi ćemo dati sve od sebe da u narednim godinama turnir bude još bolji i veći, sve sa željom da Antonijevo ime živi kroz naš humanitarni rad, ističu članovi HUAJ-a.  

 

23. travanj 2024 08:12