StoryEditorOCM
Zadar plusNOVA KOLEKCIJA ELLE DUŠEVIĆ DONOSI POSEBNE ODJEVNE KOMADE, MEĐU KOJIMA JE I PRVI PAPIRNATI BIKINI

I mi starije dame, koje imamo oblina, zaslužujemo jedan dobar, trendovski beach look!

Piše Matea Gugić
9. srpnja 2019. - 17:40
ela13-090719.JPG

Možete li zamisliti da nosite bikini od papira? Da, dobro ste pročitali. Bikini koji je napravljen od plastičnog papira, materijala kojim se zaštite pituri dok rade, prema dizajnerici Elli Dušević, novi je modni trend. 

- Taj kupaći trebao bi biti za jednokratnu upotrebu, no materijal je zahvalan i može se prati. Čvrst je, neće se raspasti na plaži i nećete ostati bez njega – kroz smijeh nam objašnjava Ella, poznata zadarska modna kreatorica.

- Meni za ovaj kupaći treba jednako vremena kao i za ostale. Jednako materijala i truda, tako da ga zaista nije jednostavno napraviti, ali baš je zato poseban – rekla nam je Ella koja ovaj kupaći kostim želi predstaviti hotelskim lancima te ga brendirati. 

Nakon pauze od deset godina, ponovo se vratila na modnu scenu novom Fleek kolekcijom koja obuhvaća zanimljive kupaće kostime i majice i parea, sve namijenjeno prvenstveno za plažu.

- Bio mi je izazov napraviti nešto ekstravagantnije, da javnosti bude zanimljivo. Stvorila sam jako nosivu kolekciju s tri tehnike ručnog rada: ripanje (kidanje), šredanje (rasipanje) i makrame (uzlanje). Baš zbog toga su ovi komadi dugotrajni i to mi je bila jedna od želja – istaknula je Ella dodajući kako je mislila i na krupnije i starije žene.

Upravo iz toga razloga za model pri predstavljanju ove svoje nove kolekcije, odabrala je zadarsku pjevačicu Martine Thomas, 50-godišnjakinju koja je prije samo tri godine rodila.

- Željela sam s ovim osvijestiti žene da ljepota nisu samo visoke, vitke, mlade djevojke. I mi starije dame, koje imamo oblina, zaslužujemo jedan dobar, trendovski beach look – rekla je Ella istaknuvši da se danas konačno treba mijenjati negativna slika koju većina žena ima o sebi. 

Kako tvrdi Ella, škare je držala u ruci još kao dijete. U ranoj dobi je znala točno što želi, i zbog toga, tvrdi, nema inspiracije, već dizajnira kako joj dođe.

- Kad je Martine prije mjesec dana došla kod mene u Zagreb, uhvatila me kako dizajniram kupaći kostim bez krede i metra. Samo sa škarama. Takva sam, kad nešto vidim u glavi, moram to odmah stvoriti pred sobom – s osmjehom odgovara Ella, koja se posljednjih dvadesetak godina često povlačila s modne scene. Ipak, najavila je da ovoga puta - ostaje. 

24. travanj 2024 07:26