StoryEditorOCM
Zadar plusPROSLAVA JUBILEJA

Inženjeri, profesori, admirali, pčelari: nekadašnji učenici Tehničke škole Zadar proslavili pedesetu godišnjicu mature! Bio im je i razrednik...

Piše Zadarski.hr
18. lipnja 2023. - 11:42

Bili su elektrotehničari, zvali su ih „slabostrujaši”, Tehničku školu Zadar završili su davne 1973. godine i u subotu su se našli pred vratima svoje nekadašnje škole da bi proslavili pedesetu godišnjicu mature! Kad nije bilo teško njihovom 89-godišnjem razredniku, poznatom zadarskom profesoru Anti Murnu, nije smjelo biti ni njegovim učenicima: pozivu za jubilarnu obljetnicu odazvalo se njih 21, a nekima od njih prepreka nije bila ni činjenica što žive u SAD ili Kanadi.

Na zajedničkoj fotografiji su Nedjeljko Zubčić, Zoran Gugić, razrednik Ante Murn, Ervin Pestić, E. Dreščik, Neno i Oliver Bajlo, Neven Peša, Branko Židov, Kecman, Dragan Milovanović, Zoran Milišić, Todorović, Zdenko Simičić, Božo Bašić, Smiljan Mikuličić, Zvonimir Rodin i Željko Sorić. I bili su posebno sretni što su im druženje uljepšale Vjeročka, Oriana i Renata, tri od šest djevojaka iz razreda!

Otkako su 1973. izašli iz Tehničke škole, postali su inženjeri elektrotehnike, profesori, poduzetnici, kontrolori leta, ton majstori i TV urednici, s njima je u razred išao i jedan admiral, brojni su poduzetnici, a imaju i jednog od najboljih zadarskih pčelara! Kontakti i prijateljstva među njima nisu prestali otkada su napustili školske klupe, redovito su se okupljali svakih pet godina i svaki su put itekako „imali o čemu pričati”.

Ove su subote proslavu održali u Vili Velebita, potrajalo je do 2,30 u noći uz jednoglasno prihvaćen „zaključak”: s obzirom na našu dob, ubuduće ćemo se sastajati svake dvije godine!

Sjajnoj generaciji elektrotehničara iz 1973. možemo samo čestitati!

05. svibanj 2024 00:46