StoryEditorOCM
Zadar plusGRADOVI PRIJATELJI

Ivan Marcelić spojit će nakon osam godina dva daleka grada, Zadar i Milwaukee. "Primit će me i gradonačelnik! Ovo postaje lijepa priča..."

Piše M.M.
5. svibnja 2023. - 22:06

Nakon teksta kojeg smo objavili na našem portalu o njegovoj životnoj avanturi - gotovo 4 tisuće kilometara dugom putu Route 66, pomorac Ivan Marcelić nije ni sanjao kakav će odjek ova priča imati i preko bare! 

Naime, dobio je poziv od gospođe Nevenke Bralić, predstavnice hrvatske zajednice u Milwaukeeju, odakle će nekoliko dana započeti svoju američku avanturu, koja je s tolikim oduševljenjem dočekala ponovo bratimljenje dva daleka grada da sprema poseban doček. 

- Vjerujte mi nisam ovako nešto ni sanjao! Kad me gospođa nazvala i rekla da za mene spremaju poseban program i da su predložili da se dan nazove "Dan Ivana Marcelica, Meet and Greet day", zanijemio sam! Još k tome, primit će me i sam gradonačelnik u gradskoj vijećnici! Zaista sam sretan i jako ugodno iznenađen – govori nam iskreno Marcelić kojemu je taj dan poseban zbog iz još jednog razloga.

- Zamislite: to ponovo uspostavljanje veze između dva bratska grada, Milwaukeeja i Zadra, dogodit će se točno osam godina nakon potpisivanje prve povelje. Osim toga, taj dan mog dočeka pada na 8. svibnja, a ja im donosim zadarski dres s brojem 8, kojeg je nosio moj otac, Bruno Marcelić. Sve ima svoje zašto... – emotivno govori Marcelić koji je rekao kako će rado prihvatiti ulogu onog koji će ponovo otvoriti vrata suradnje ova dva grada.

image
Jure Miskovic/Cropix

- Do sada nije bilo nikakvog kontakta, zato vjerujem da im je iznimno drago što sam javio da dolazim i što mi je u cilju prezentirati moj Zadar, i moju Hrvatsku. Moram se zahvaliti i TZ Grada Zadra na velikoj podršci pri ovom pothvatu – istaknuo je, dodavši da će, među ostalim, gradonačelniku Milwaukeeja pokloniti posebno rađenu kravatu s glagoljicom i održat će prigodni govori koji je spremio za ovaj susret.

- Javljat ću vam sve, slati slike, vjerujem da možemo zajedno napraviti lijepu američko-zadarsku priču – zaključio je ovaj svestrani pomorac. 

image

pismo koje je dobio iz USA

Privatni Album/
04. svibanj 2024 01:19