StoryEditorOCM
Zadar plusBRICO NA PEDALAMA

Ive Morović stigao biciklom iz Turske u Sv. Filip Jakov! Eto nakon gotovo 2000 kilometara i 20-tak dana "Evo me doma, bolje sam volje odma"

Piše M.K.
17. rujna 2022. - 22:33

Za danas su najavljivali opći potop u Splitu, ali ni k od kiše. Vrime idealno, lagani južin sve do Šibenika di nas je dočekala jaka bura. Slikamo se na Šibenskom mostu, teškom mukom se probijamo dalje, u Dragama počinje sipiti kiša, a u Pakoštanima onaj potop iz Splita. Planirali smo jednu zajedničku sliku na ulasku u moje najlipše misto na svitu, ali od pljuska niti mobitel se nije mogao upaliti. Eto nakon gotovo 2000 kilometara i 20-tak dana "Evo me doma, bolje sam volje odma".

Od srca jedno veliko HVALA svima Vama koji ste me pratili i podržavali - oglasio se naš "brico na pedalama" koji je biciklom uspio prevaliti put od Turske do Sv. Filipa i Jakova.

Čestitamo!

Morovićev Dnevnik uoči povratka kući

Danas s vjetrom u leđa jurimo na brod u Anconi. Putem posjećujem gradić Loreto s prilipon katedralom. Mislim da Loreto ima veze s našim Arbanasima, to i je bio razlog da ga posjetimo. Sutra ujutro smo u Splitu. Prognoza i nije obećavajuća, ali idemo pa dokle nam vrime dopusti. Ćini mi se da bi nas noćas moglo izvaljati na brodu. Uživajte lipi pozdrav!

15. rujna Pescara

Očekivali smo ujutro južinu u leđa kad ono jaka tramontana koja bi nam išla u prsa. Gledamo prognozu koja kaže da će uskoro vitar prominiti smjer koji nama odgovara. I stvarno tako bi, okrenilo je na jugo koje nas je nosilo sve do Pescare gotovo 100-tinjak km, ima biciklistickim staza uz more, prava milina za voziti, kazu da je to nekada bila stara pruga.

Jučer cili dan bez interneta. Iz Ohrida do albanske granice ima par km uzbrdice i nakon toga sve nizbrdo do Elbasana. Čudo biće 60 km putem smo naišli na luđake ka i mi koji su išli prema gori, čisto mi ih je bilo ža. Predvecer dolazimo u Drač...

26. travanj 2024 14:52