StoryEditorOCM
Zadar plusNAKON TRI GODINE

Ivona Barić nova je Miss Zadarske županije: Sestra Marinela nagovorila me da se prijavim, a ne bih pobijedila bez podrške mame Ranke i tate Vlade

Piše Iva Ivanac
10. kolovoza 2022. - 21:25

Ivona Barić, 22-godišnja Zadranka, Miss je Zadarske županije za 2022. godinu. Ivona je u konkurenciji 11 kandidatkinja izabrana za najljepšu te će na jesen predstavljati Zadarsku županiju u finalu Miss Hrvatske. 

Titulu joj je predala Iva Mijolović koja je zbog pandemije koronavirusa krunu najljepše mlade žene u Zadarskoj županiji držala pune tri godine. Titulu prve pratilje na natjecanju održanom prošlog tjedna osvojila je Tamara Tomašević, za drugu pratilju izabrana je Matea Magaš, dok je za miss fotogeničnosti fotograf Ivan Toman izabrao Saru Čavić.

Vitka Ivona otkrila nam je kako joj ni na kraj pameti nije bilo da će osvojiti titulu Miss Zadarske županije. Na natjecanje se prijavila na nagovor prijatelja, a najveći utjecaj imala je njena sestra Marinela.

- Na natjecanje sam se prijavila jer su mi Antonia Grubić i Anita Maričić, s kojima sam prije nekoliko mjeseci radila na jednom projektu, savjetovale da se prijavim. Kako se bližilo vrijeme prijave, sestra mi je kazala da se prijavim, kad već ona u mojim godinama nije mogla. Još uvijek nisam svjesna što se dogodilo, telefon mi ne prestaje zvoniti. Zovu članovi obitelji, prijatelji i poznanici, govori Ivona dodajući kako je brojne čestitke dobila preko društvenih mreža.

Uz stariju sestru najveću podršku pružali su joj roditelji, mama Ranka i tata Vlado.

image

Ivona Barić Miss Zadarske županije

Ivan Toman/

- Oni su tijekom cijelog ovog putovanja bili uz mene, i u podne i u ponoć. Bili su mi potpora prije svakog izlaska. Njihova podrška dala mi je vjetar u leđa da budem što bolja, govori Ivona. Nakon završene srednje obrtničke škole za frizerku, zaposlila se kao trgovkinja u jednom poznatom trgovinskom centru u Zadru. Kaže kako joj nije bio problem uskladiti pripreme za natjecanje i posao jer pripreme uopće nisu bile zahtjevne.

- Atmosfera je na svim aktivnostima, na kojima smo prije natjecanja sudjelovali, bila jako ugodna. Jedini "problem" koji sam imala jest konstantno nošenje potpetica, smije se Ivona pa dodaje kako nije mogla bolje potrošiti svoje vrijeme nego u pripremama za natjecanje.

- Svakoj curi bi savjetovala da se prijavi i dođe na casting jer će tamo zasigurno stvoriti brojna nova prijateljstva. Željela bih se zahvaliti prvoj i drugoj pratilji, Tamari i Matei, jer smo se od početka družile, a na kraju i završile u finalu. Divne uspomene ću ponijeti s izbora za Miss, govori Ivona koja do natjecanja za Miss nije imala velikog iskustva u modnom svijetu. Zbog toga je, priznaje, bila i pomalo nervozna.

image

Ivona Barić

Privatni Album/

- Trema je bila prisutna cijeli dan, od jutra kada smo započeli s pripremama pa sve do kraja natjecanja. Imale smo četiri izlaska pred publiku, prvi je bio u trapericama i bijeloj majici, a ostala tri u različitim modnim kreacijama. Zatim se odabralo top pet cura koje su morale odgovarati na pitanja žirija. Mene su pitali smatram li da mi titula Miss može donijeti nešto pozitivno u životu? Koliko god je titula najljepše dobra i lijepa, ona sa sobom nosi brojne obveze za koje ne vjerujem da će mi predstavljati problem. A ova titula mi samo može podići samopouzdanje, zar ne?, ističe Ivona koja je zaljubljenica u sport.

Godinama je trenirala atletiku, a najdraža disciplina bila joj je skok u vis. No, obrazovanje, a zatim i posao oduzimali su joj dosta vremena pa se više nije mogla baviti atletikom na natjecateljskoj razini. Iako joj današnje obveze ne daju vremena za aktivno bavljenje sportom, ipak je pronašla novi način opuštanja, uz čitanje knjiga i pisanje.

Pobjednicu Miss Zadarske županije 2022. sada očekuju velike pripreme za samo finale Miss Hrvatske kao i snimanje modnih kampanja za koje vjeruje da će ih bit, jer Ivona je tek kročila u modni svijet.

- Sigurna sam da će se neka vrata otvoriti i da ću u novim poslovnim prilikama uživati. Osvajanje titule Miss je zasigurno jedna velika stepenica za ulazak modni svijet – kaže ova simpatična djevojka.

Direkcija Miss Zadarske županije u organizaciji Antonie Grubić Anite Maričić prezadovoljne su dosadašnjim izborima jer su sve pobjednice Miss Zadarske županije do sada (Iva Mijolović, Anja Bijelić, Ana Colić, Mia Štulić i Antonija Bucić) na koncu su bile plasirane među najljepše žene Hrvatske. Stoga se nadaju da bi Ivona mogla titulu najljepše Hrvatice donijeti u Zadarsku županiju. 

image

Ivona Barić

Privatni Album/
image

Ivona Barić Miss Zadarske županije

Ivan Toman/
18. travanj 2024 19:15