StoryEditorOCM
Zadar plusDOBRO JE ‘PAZARILA‘

Iznenađenje na Prisavlju: mnoge je dugogodišnje novinare HRT-a iznenadio dolazak nove kolegice, samo tjedan dana nakon što su se oprostili od stare

Piše Vinko Paić/Slobodna Dalmacija
23. siječnja 2020. - 18:23

 

Prelazak donedavne uzdanice RTL-a Doris Pinčić Rogoznice na državnu televiziju iznenadio je mnoge zaposlenike HRT-a. Zatečeni su ostali i djelatnici redakcije emisije "Dobro jutro Hrvatska", čija je glavna urednica Ana Milić, supruga doajena televizijskog novinarstva Gorana Milića, a izvršne urednice dugogodišnje novinarke Larisa Banek i Danijela Grgić - piše Slobodna Dalmacija.

Kako saznajemo, nitko od njih, kao ni novinari i snimateljske ekipe nisu bili upoznati s dolaskom Doris i većina njih ovu je vijest saznala na internim stranicama kuće.

U odnosima s javnošću HRT-a rekli su nam da Zadranka na Prisavlju neće biti u stalnom radnom odnosu nego vanjska suradnica.

To se itekako isplati, jer su honorarci plaćeni po napravljenoj reportaži ili ako su pak voditelji - po emisiji.

Cijene honorara za voditelje "Dobrog jutra", doznajemo, kreću se od 800 do 1000 kuna po emisiji, šuška se kako je Doris uspjela isposlovati i više od toga.

10721467

 

pincic_rogoznica1-280817

Po prisavskim hodnicima kruže priče kako se glumica prijateljima požalila da više ne želi voditi kulinarske emisije i da je došlo vrijeme za neke nove izazove.

 

image

 Darko Tomaš/Hanza Media

 

Odlazak nekih jakih imena HRT-a, posljednja u nizu bila je Nevena Rendeli, nagnao je čelne ljude na Prisavlju, ponajviše glavnog urednika svih televizijskih programa Bruna Kovačevića te urednika programskog odjela Zabava, Marija Sedmaka, da posegnu za nekim novim kadrovima, već prepoznatljivim licama, ne bi li vratili rejting i gledanost televiziji.

S Doris su pregovarali posljednjih mjesec dana i postigli dogovor da zasad vodi "Dobro jutro Hrvatska" i "Doru", hrvatsko natjecanje za Pjesmu Eurovizije, koje će se održati 29. veljače u Opatiji.

Kultnu jutarnju emisiju u ovom trenutku dva puta tjedno vode Zlata Mück Sušec i Maja Ciglenečki koje su također vanjske suradnice, dok su Ljiljana Vinković i Ivana Vilović u stalnom radnom odnosu i gledateljima dobro jutro zažele jednom tjedno.

Dolazak Doris Pinčić Rogoznice, koja službeno počinje raditi od 1. veljače, u dobro je uigranu ekipu uveo pomutnju, govori nam naš izvor, jer je gotovo sigurno kako na malim ekranima više nećemo gledati jednu od dosadašnjih voditeljica, najvjerojatnije Ivanu Vilović i Ljiljanu Vinković.

Doris bi, prema našim saznanjima, emisiju trebala voditi dva do tri puta tjedno. Ono što stalni zaposlenici zamjeraju vodstvu kuće je što uporno angažiraju vanjske suradnike koji mjesečno zarade dvostruku, pa i trostruko veću plaću od njih.

Prosječna plaća voditelja i novinara koji su u zgradi na Prisavlju ili na terenu svakog dana po osam sati iznosi oko pet tisuća kuna. Daleko manje, dakle, od honorara vanjskih suradnika.

I ONA JE ŠARMANTNA I LIJEPO GOVORI

Mnoge iznenađuje i činjenica što Ivana Debeljak, donedavna voditeljica "Dobrog jutra" ("koja ima jednake kvalitete kao i Doris Pinčić Rogoznica, mlada je, zgodna, šarmantna, lijepo govori..."), više uopće ne radi na televiziji.

Naime, nakon što je nedavno dobila stalan posao, njeno novo radno mjesto postao je odjel Novih medija, gdje je angažirana kao novinarka na portalu HRT-a, iako je godinama pred kamerama radila javljanja uživo, vodila "Dobro jutro", kao i "Dobar, dan Hrvatska".

Ovo nije prvi put da na Prisavlju dovode zvijezde konkurentskih televizija. Svojedobno je jedno od njihovih zaštitnih lica bila i Tatjana Jurić, koja je tamo otplesala tek jednu emisiju "Plesa sa zvijezdama" i bila kratko angažirana u "Bingu", da bi ljubav prema HRT-u neslavno pukla, pa je bez puno objašnjenja otišla s Prisavlja.

Inače Doris zajedno sa suprugom, glazbenikom Borisom Rogoznicom, ima vlastitu tvrtku preko koje dogovara angažmane, o čemu je Rogoznica za Slobodnu pričao prošlog ljeta.

Tada se pohvalio i da su uspjeli kupiti kuću bez kredita, nakon zajedničkih osam godina rada.

 

image

 Biljana Blivajs/Hanza Media

 

- Zajedno smo vlasnici obiteljske tvrtke u kojoj smo se zaposlili kako bismo sami sebi plaćali staž, poreze i doprinose te izdavali račune za svoje glazbene i voditeljske usluge. Tako da tu nema klasične hijerarhije.

Ona je direktorica u firmi, jer netko to treba biti, ali svi prihodi idu u zajednički mlin, koji našoj obitelji služi za egzistenciju i daljnje ulaganje, rekao je Rogoznica.

A da HRT ima ozbiljne namjere s Doris, koja je posljednjih godina zapostavila glumačku karijeru i više se posvetila televizijskoj, govori i činjenica da ozbiljno računaju na njezine angažmane u velikim projektima Zabavnog programa.

Nema sumnje, u budućnosti će nam se njeno lice itekako smiješiti s malih ekrana HRT-a. Čini se i više nego što bi to neki željeli...

23. travanj 2024 16:09