StoryEditorOCM
Zadar plus‘VJETAR U LEĐA‘

Jesenski hit ‘Kad udari južina‘ napunio zadarsko kazalište!

Piše Zadarski.hr
9. listopada 2023. - 13:15

Do posljednjeg mjesta bilo je ispunjeno Hrvatsko narodno kazalište u Zadru koje je ugostilo prvu jesensku izvedbu novog kazališnog hita ‘Kad udari južina‘. Glumice Petra Kraljev i Jagoda Kumrić dobro su nasmijale zadarsku publiku koja ih je ispratila ovacijama.

‘Kad udari južina‘ priča je o Mimi i Giti, dvije žene u ranim tridesetima koje su poput sestara, no čije prijateljstvo polako nagriza neiskrenost i čak ljubomora. Gita, izvanredno flegmatična i pomalo razmažena bogatašica, provede dane prepuštajući se mudrostima Žuži Jelinek i stvarajući najcrnje scenarije koji prijete njezinoj ljubavnoj vezi. S druge strane, Mimi je otkačena žena koja ne poznaje takt i često poseže za cigaretama i alkoholom kako bi prebrodila svakodnevne izazove.

Mimi i Gita su dva potpuno različita svijeta koja su se susrela i stvorila nevjerojatno intimnu povezanost, ali i niz poteškoća koje će ih prisiliti da se suoče sa svojim najdubljim strahovima i osjećajima. Mnogi u publici su se pronašli u nekoj od situacija koje nam se svima događaju gotovo svakodnevno.

Tekst komedije napisala je sama Petra Kraljev uz vrhunskog zagrebačkog scenaristu Igora Weidlicha, a koji je tekst i dramatizirao, produkciju potpisuje B Glad produkcija, a koja je zaslužna i za hit mjuzikle Crna Kuća i Footloose.

Redateljica je Nevena Vukes, koja je uspjela dočarati srž ovog neobičnog prijateljstva. 

Predstava se nakon Zadra u listopadu izvodi još u Rijeci, Zagrebu, Šibeniku, Splitu i Imotskom, a slijede i gostovanja diljem Hrvatske.

16. lipanj 2024 15:31