StoryEditorOCM
Zadar plusSTIGLA I UKRAJINA

Još samo dva dana do početka Europskog prvenstva u mažoret sportu koje se od 22. do 26. lipnja održava u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku

Piše M.K.
19. lipnja 2022. - 23:19

Ispred nas su još samo dva dana do početka MWF/XVII. Europskog prvenstva u mažoret sportu  koje se održava u Zadru od 22. do 26. lipnja.

Od 15. do 27. lipnja u Zadru boravi reprezentacija Ukrajine koja prvih sedam dana boravka koristi za zajedničke pripreme u sportskom centru Višnjik.

Zbog situacije u Ukrajini, djeca su dva mjeseca imala online treninge i po prvi puta sada imaju mogućnost zajedničkih priprema, a došli su iz Europe, Amerike i Kanade.

Ovim su pokazali nevjerovatnu snagu, energiju, sportski duh i ljubav prema mažoret sportu - kaže Željka Banović predsjednica MWF.

Želeći pokazati podršku timu Ukrajine, na ceremoniji otvaranja MWF /EC2022. bit će prisutni i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Vasilj Kirilič kao i veleposlanica Ukrajine u Kanadi Yuliya Kovaliv čija je kći član reprezentacije Ukrajine.

Po prvi put na MWF Europskom prvenstvu sude i internacionalni suci iz Južne Afrike, Matthew Cleophas i Kelsey Butler iz Johannesburga, članovi SAMCA –Sourh African Majorette and Cheerleading Association koji, kao član MWF, u svojoj nacionalnoj asocijaciji, imaju najveći broj od 30.000 članova.

Svojim izuzetno profesionalnim radom dokazali su se kao suci i na MWF/Svjetskome prvenstvu u Cape Townu koje je održano u rujnu 2018.-e godine na temelju čega ih je MWF-Sudačka komisija delegirala i na Europsko prvenstvo u Zadru.

Već od ponedjeljka 20. lipnja u Zadar počinju dolaziti brojni timovi i sudionici , a od srijede.22.. do nedjelje 26. lipnja u sportskoj dvorani „Krešimir Ćosića“ svaki dan od 9 do 21sat, svi posjetioci će moći pratiti vrhunske izvedbe najboljih mažoret timova iz Europe koji na ovome natjecanju ostvaruju kvalifikacije za MWF/IV. Svjetsko prvenstvo u mažoret sportu Nur Sultan-KZ, od 22. do 25. rujna - istaknula je Banović.

23. travanj 2024 17:27