StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO & VIDEO

Klapa Munita fantastičnim koncertom u HNK Zadar obilježila 10 godina pjevanja, gosti su bili Đani Maršan i Emilija Kokić, publika oduševljena!

Piše M. Kalajžić
10. studenog 2023. - 10:41

Klapa Munita proslavila je sinoć prvih deset godina velikim, emocijama nabijenim, koncertom u prepunoj dvorani HNK u Zadru koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a mnogi su u četvrtak navečer i ostali ispred HNK bez željene ulaznice.

Gradska je klapa razbudila Zadar, Kalelarga je prije i poslije koncerta bila puna Zadranki i Zadrana, pjevalo se uglas s Munitom i njihovim gostima: bili su to Đani Maršan i "povratnica iz Zagreba" Emilija Kokić uljepšali su veliku obljetnicu svojim izvedbama, a na visini zadatka bio je i prateći bend s izvrsno raspoloženim glazbenicima, kao i Tamara Šoletić koja je nadahnuto vodila večer s obiljem smijeha i zdrave zafrkancije.

- Stiga je dan koncerta. Osjećaj je sličan onome kad smo se (većina) ženili. Nekoliko miseci dogovora, mobitela, promocije ... puno ljudi, puno prijatelja. Triba paziti na sve detalje. Na svakog čovika. Ali večeras....večeras ćemo čekati da se zastor digne, i svitla priguše. I krenuti u ono u čemu najviše uživamo. Hvala svima što ste se najavili i što dolazite. Hvala i svima vama koji ste ostali bez karte - nadamo se da ćemo se pismon odužiti neki idući put. Danas je naš dan - objavila je Munita prije izlaska na pozornicu.

Bila je to zbilja večer za pamćenje u kojoj se dobro moglo čuti zašto je Munita godinama stekla status koji uživa, ne samo kao zadarska klapa, već i puno šire.

Od a capella izvedbi do instrumentalnih pjesama, uživalo se u svakom tonu, a često emocije preplavljivale i članove klape i publiku.

Klapa Munita osnovana je 2013. godine, a uskoro je počela osvajati i brojne nagrade na raznim festivalima. S Mladenom Grdovićem osvojili su grand prix na festivalu zabavne glazbe Split, a surađuju i sa zadarskom glazbenom legendom Đanijem Maršanom, zatim s Danijelom Martinović, Gabi Novak, Matijom Dedićem, sa zadarskim bandovima Sexymotherfuckers i Rockatansky bandom, te s Tedijem Spalatom na pjesmi "Vratite mi moja lita".

Koncertom su promovirali i zadnji album "Vratit će se naša dica", članovi klape su: 1. tenor Hrvoje Rančić, 2. tenor Marko Žorž, bariton Vjekoslav Šuljić, basovi Marko Vidučić i Matej Sikirić. Glazbeni voditelj i autor većine pjesama je Vjekoslav Šuljić.

 

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
03. svibanj 2024 13:20