StoryEditorOCM
Zadar plusDVA ZADARSKA PROJEKTA U ZAVRŠNICI InAVation NAGRADE

Kneževa palača i Mali arsenal ušli u globalno finale!

Piše Zadarski.hr
20. prosinca 2017. - 19:58
mali_arsenal16-270417

Među 300 projekata iz cijelog svijeta, zahvaljujući kandidaturi tvrtke AVC, Mali arsenal i Kneževa palača izabrani su za finaliste za godišnju nagradu InAVation za projekte koji najbolje ističu i prezentiraju inovativan tehnološki dizajn i učinkovito korištenje audio-vizualnih standarda u 2017. godini.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 6. veljače 2018 na gala svečanosti u Amsterdamu.

Zadarski projekti natječu se u dvije od deset kategorija inovativnih projekata: Atrakcija za posjetitelje i Slobodno vrijeme i zabava, u konkurenciji s projektima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Danske, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država itd. Kulturno-turistički kompleks Kneževa palača ističe se prezentacijom kulturnih dobara na moderan, inovativan i atraktivan način.

Rekonstrukcija i opremanje, vrijedno 35.846.625,00 kn, financirano je sredstavima Europske unije. Rekonstrukcijom Kneževe palače dovršena je prva faza budućeg Muzeja 2 palače, koji će se prostirati na gotovo 12.000 m2.

Kulturno-povijesni spomenik Mali arsenal, koji se spominje od 13. stoljeća kao ulaz u srednjovjekovnu utvrdu Kaštel, obnovljen je u multimedijalni, izložbeni i virtualni centar koji posjetitelje angažira u istraživanju i igri, istovremeno pomoću vizualnih impresija prezentirajući razvoj zadarskih utvrda. Obnovljen je europskim sredstvima iz projekta vrijednog 8,8 milijuna eura.

Uređenje oba projekta, kao i prostor novog TIC-a TZ grada Zadra potpisuju zadarski arhitekti Igor Pedišić i Iva Letilović.

05. svibanj 2024 00:41