StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: NOVO DJELO ODVJETNIKA ŠIME PAVLOVIĆA

Knjiga "Komentar Zakona o spriječavanju pranja novca i financiranja terorizma" izazvala veliki interes u Gradskoj knjižnici

Piše Zadarski.hr
8. studenog 2018. - 23:40
sime_pavlovic9-081118

Zadarski odvjetnik Šime Pavlović je večeras u Gradskoj knjižnici predstavio svoju 20. knjigu - Komentar Zakona o spriječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Krajem rujna ove godine u izdanju riječke Libertin naklade iz tiska je izišla knjiga "Komentar Zakona o sprječavanju pranja novca i finaniranja terorizma - Pranje novca - Financiranje terorizma - Proliferacija oružja za masovno uništenje", ukupno dvadeseta po redu Pavlovićeva knjiga, u kojoj je svoje dugogodišnje radno iskustvo i pravnu erudiciju iskoristio da, prije svega svojim kolegama pravnicima, na preko 550 stranica približi i opiše neke od najopasnijih kriminalnih pojava u današnjem vremenu, kao što su pranje novca, financiranje terorizma i proliferacija oružja za masovno uništenje i njeno financiranje, te da pojasni sofisticirani zakonski okvir kojeg imaju zemlje Europske unije u suzbijanju takvih pojava međunarodnog kriminala. Novi Zakon na kojeg se Pavlović referira u Hrvatskoj je stupio na snagu 1. siječnja 2018. godine.

- Nisam se, dakle, iz čista mira odlučio napisati ovu knjigu. Namjera mi je bila zaokružiti dosadašnja nastojanja i upozoriti na opasnost koja nam prijeti od ove tri pošasti – kazao je u razgovoru za Zadarski.hr mr. sc. Šime Pavlović (r. 1945.) ističući da je knjizi pridodao temu financiranja proliferacije oružja, u čemu mu je posebno pomogao rad prof. dr. Sonje Cindori s Pravnog fakulteta u Zagrebu "Novi trendovi sprječavanja pranja novca: proliferacija oružja za masovno uništenje", koja je, uz suca Vrhovnog suda Damira Kosa i dr. sc. Željka Mršića s Visoke policijske škole, jedna od recenzenata knjige.

 

16. travanj 2024 15:50