StoryEditorOCM
Zadar plusGLAZBENI SPEKTAKL

Konac srpnja donosi Zadar Sunset festival na Pozdravu Suncu, Mario Paleka: konačno ćemo dobiti sadržaj za mlade!

Piše Mišel Kalajžić
14. srpnja 2021. - 14:32
Zadar, 140721. Konferencija za medije na kojem je najavljen Zadar Sunset Festival koji ce se odrzat u organizaciji BSH Events, a u suradnji s Turistickom zajednicom Grada Zadra te lokalnim konceptom organizacije zabavnih dogadjanja. Selected Croatia. Na fotografiji: (s lijeva) Anela Novina, Drago Vukelic BHS Events, Sime Perkovic Selected Croatia i Mario Paleka, direktor TZ-a.Jure Miskovic/Cropix

U Zadru je najavljeno prvo izdanje Zadar Sunset Festivala 30. i 31. srpnja koje dovodi neke od najpoznatijih svjetskih DJ zvijezda koje će nastupiti na lokaciji Pozdrav Suncu. Bit će to iznimno iskustvo uz vrhunsku glazbu, spektakularan pogled na Jadransko more i jedan od najljepših zalazaka Sunca na svijetu, najavili su iz BSH Events, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zadra te lokalnim konceptom organizacije zabavnih događanja Selected Croatia.

Kako je istaknuto na press konferenciji u cafeu Brazil, ovoga ljeta u Zadru dolazi prijeko potreban kvalitetan sadržaj za mlade, čime se srce Dalmacije penje visoko na listu najpoželjnijih festivalskih destinacija.

Zadar Sunset Festivala predstavili su, uz zvuke Morskih orgulja, Šime Perković ispred Selected Croatia, Drago Vukelić ispred BSH Events i Mario Paleka, direktor Ureda Turističke zajednice grada Zadra.

- Mi se kao BSH Events od početka bavimo organizacijom događaja na drugačijim i posebnijim lokacijama. Pozdrav Suncu od samog starta bio nam je želja kao jedna od lokacija na kojoj želimo raditi. Ove smo se godine uspjeli povezati s dečkima iz Selected Croatia koji su nam došli s idejom, javili smo se Turističkoj zajednici Zadra i na zadovoljstvo svih strana uspjeli dogovoriti ovaj projekt. Očekujemo oko 2 tisuće posjetitelja, glavna publika bit će nam iz Hrvatske, Italije i Austrije. Prvi headliner je DJ Andrea Oliva, ostale još ne možemo otkriti, ali dogovorena je i potpora domaćih snaga koji uvelike čine BSH kao brand – kazao je Vukelić.

- Već smo dugi niz godinama razmatrali kako u Zadru napraviti nešto novo što će privući neku širu mlađu, ali i stariju publiku. Odlučili smo se javiti TZ Zadra i odmah su prihvatili tu ideju, dodao je Perković.

Mario Paleka potvrdio je da je TZ grada Zadra prepoznala potencijal projekta.

- Zadar zaista zaslužuje jedan respektabilan festival koji će se razvijati tijekom godina. Lokacija je je potencijalna i atraktivna, a smatram i da je Zadar otvoren grad koji pruža mogućnosti za mlade. Ovo je jedan od oblika kako proširiti našu ponudu upravo za mlade i vjerujem da će ova potentna ekipa koju moram pohvaliti zaista isporučiti ono očekivano za sve mlade Zadrane i za goste koji se nađu na području Zadra – istaknuo je.

Kako smo doznali, svi koji su cijepljeni i imaju covid putovnicu moći će ući na festival, također i svi koji budu imali potvrdu da su preboljeli covid u zadnjih šest mjeseci. Osobe koje nemaju covid potvrdu moći će se testirati na samom ulazu i s negativnim testom dobiti covid potvrdu za ulaz. Test neće biti u cijeni ulaznice, ali će se sufinancirati.

Covid potvrde i testovi

Organizatori nastupa Urbana & 4, Amire Medunjanin, sastava Cambi i Gibonnija otkazali su njihove nastupe na Forumu jer je prodano dosta ulaznica publici koja nema covid potvrde i ne može ući u ograđeni prostor. Ipak, preostali najavljeni koncerti Tereze Kesovije, Radojke Šverko, Zorice Kondže i Mira Ungara održat će se na Forumu, radi se o izvedbama pred 200 do 300 ljudi koje će moći pratiti svi s covid potvrdama, dok će ostali bez potvrda koncert moći slušati izvan ograđenog prostora, kazao je Mario Paleka.

16. travanj 2024 16:56