StoryEditorOCM

Krešo je opet dobio svoj prvi koš u Ulici Frane Alfirevića, obnovljena je spomen ploča iz 1996. godine, došla je i njegova obitelj, bilo je emotivno

Piše Mišel Kalajžić
4. rujna 2020. - 20:30

Krešimir Ćosić, jedan od najboljih europskih košarkaša, prvi hrvatski član košarkaške kuće slavnih i najveći zadarski košarkaš svih vremena dobio je u svom Zadru obnovljen spomenik na mjestu gdje je započeo svoj košarkaški put, pod košem u Ulici Frane Alfirevića.

Na tom je mjestu, gdje je mladi Krešo napravio svoje prve košarkaške korake, spomen koš postavljen je još 1996. godine, ali je godinama zapušten zaboravljen, da bi ove godine kada se obilježava 25. obljetnica smrti košarkaškog velikana opet obnovljen u organizaciji Udruge Dani Krešimira Ćosića, te uz sufinanciranje i potporu Grada Zadra. 

Na predstavljanju obnovljenog spomen obilježja kod koša Krešimira Ćosića u Ulici Frane Alfirevića u petak poslijepodne okupio se veliki broj Zadrana koji su došli odati još jednom počast velikom sugrađaninu, njegovi suigrači, obitelj pok Ćosića, prijatelji košarke, predstavnici HKS-a, kao i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, župan Zadarske županije Božidar Longin, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

Program je nadahnuto vodio Umberto Piasevoli, Mladen Grdović izveo je završnu pjesmu koju je posvetio Kreši 'Mi smo dica Kalelarge', bilo je puno susreta, dirljivih trenutaka i sjećanja na davna vremena kad je Zadar bio velik u košarci i svojim košarkašima koji su pronosili njegovo ime na najvećim svjetskim parketima.

Krešo je opet dobio svoj koš, još ljepši i sjajniji, baš kao i mural koji će ubuduće Zadrane i turiste podsjećati na sve ono što je slavni Zadranin i veliki čovjek za života napravio.

24. travanj 2024 04:26