StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO I VIDEO

Kubanac Omar Sosa, svjetski poznati skladatelj, aranžer i pijanist, na najljepši način sinoć ispred MAS-a otvorio 7. Zadar Jazz&blues festival

Piše Mišel Kalajžić
29. srpnja 2021. - 10:40

Pravu glazbenu poslasticu priredio je sinoć ispred Muzeja antičkog stakla Omar Sosa (Aguas trio), svjetski poznati kubanski skladatelj, aranžer, pijanist, bubnjar i improvizator koji je na najljepši način otvorio ovogodišnji 7. po redu Zadar Jazz&blues festival u organizaciji HNK Zadar. 

S velikom strašću izvodio je svoju glazbu koja bi se mogla opisati kao mješavina afro-latino jazza i ritmova iz cijelog svijeta, a u tome mu se pridružila Yillan Canizares, vokalistica i violinistica koja je sinoć pjevala, svirala, plesala... Velik obol dao je i perkusionist koji je upotpunio, može se slobodno reći, savršenu zvučnu sliku, pravu glazbenu čaroliju koju je zadarska publika, ograničena na samo 120 dozvoljenih sjedećih mjesta, nagradila dugotrajnim pljeskom.

Večeras nastupa jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie. Utemeljitelj je kultnog banda Defunkt i već desetak godina surađuje s jazz & funk grupom The Bastardz.

Festival se završava koncertom američke glazbenice Dene DeRose.

Koncerti započinju u 21.30, cijena ulaznice je 100 kuna.

20. travanj 2024 15:40