StoryEditorOCM
Zadar plusJEDNA OD ŠEST

"Kuća Bila" u Diklu ušla u izbor za nagradu "Drago Galić" za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2020. godini!

Piše Zadarski.hr
27. ožujka 2021. - 10:23

Za nagradu „Drago Galić" Udruženja hrvatskih arhitekata, za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2020. godini je u konkurenciji šest najboljih ostvarenja ušla „Kuća Bila" sagrađena u Zadru, na predjelu Dikla, Put Njivica 39. Arhitektica je Jadranka Kruljac Polak.

"Ova kuća daje odgovor u duhu 21. stoljeća: stvaranje arhitekture brisanjem granica među različitim likovnim disciplinama - arhitekture, slikarstva i skulpture - s krajnjim ciljem dostizanja fenomenološke arhitekture majstorskim baratanjem širokom paletom boja, materijala i tekstura", stoji, među ostalim, u obrazloženju nominacije na stranici Društva arhitekata Zagreb.

Radove je valorizirao stručni žiri u sastavu: Ante Nikša Bilić, Helena Paver Njirić i članovi Stručnog savjeta UHA-e: Breda Bizjak, Tonči Čerina (voditelj), Ivana Ergić, Antonio Grgić, Ana Mrđa, Lea Pelivan i Ana Šverko. Nagradu „Viktor Kovačić" za životno djelo dobit će Ivan Prtenjak.

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2020. godini, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, planirana je u Vili Zagorje (Pantovčak) od 17. travnja do 2. svibnja 2021. godine.

17. travanj 2024 19:43