StoryEditorOCM
Zadar plus"ZRAKA ZA ŽIVOT"

Liga protiv raka Zadar dodijelila zahvalnice Slobodnoj Dalmaciji i portalu Zadarski.hr zbog pokretanja kampanje za kupnju aparata za zračenje

Piše L.B.
6. srpnja 2021. - 11:58

Liga protiv raka Zadar u ponedjeljak navečer je, nakon održanog sastanka Predsjedništva, dodijelila zahvalnice pojedincima i institucijama koje su poduprle akciju "Zraka za život", namijenjenu kupnji linearnog akceleratora za potrebe onkoloških bolesnika u Općoj bolnici Zadar.

Liga protiv raka Zadar duže vrijeme prikuplja sredstva za ovu namjenu, no od prosinca prošle godine u akciju se intenzivno uključila Slobodna Dalmacija i portal Zadarski.hr, kako bi se u široj javnosti stvorila slika o potrebi kupnje aparata za zračenje koji bi se nalazio u Zadru, tako da prestane patnja onkoloških bolesnika koji na zračenje putuju u Split. Na portalu Zadarski.hr ova je akcija nazvana "Zraka za život."

Predsjednik Lige protiv raka Zadar dr. med. Branko Dukić izvijestio je u ponedjeljak da je donacijama na zajedničkom računu Lige protiv raka i Opće bolnice Zadar prikupljeno 2.257.983,80 kuna.

- Od izložbe Josipa Botterija Dinija i Ane Marije Botteri od prodanih slika prikupljeno je 17.800 kuna, koja su namijenjena za popratne aparate za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika. Na natječaj koji je raspisala OTP banka Zadar javili smo se i mi kao Udruga i dobili sredstva od 20.000 kuna. Od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike putem javnog poziva dobili smo iznos potpore od 50.000 kuna, a cilj projekta je informirati i osvijestiti javnost o važnosti preventivnog djelovanja u smanjenju rizika od razvoja raka kod osoba ženskog spola u dobi od 40 do 50 godina - nabrojao je Dukić.

Zahvalnice su dobili voditelj zadarskog dopisništva Slobodne Dalmacije i urednik portala Zadarski.hr Ivica Nevešćanin te novinarka Lada Burčul, Anica Košta (Novi radio), Ana Marušić (HRT Radio Zadar), radio Antena, Gimnazija Jurja Barakovića i općine Bibinje i Poličnik.

26. travanj 2024 01:56