StoryEditorOCM
Zadar plusJOŠ JEDNA AKCIJA

Lions klub Zadar uručit će donacije dvojici dječaka s malignim bolestima, sredstva su prikupljena na velikom skupu

Piše Zadarski.hr
9. ožujka 2024. - 12:39
Guverner Lions Hrvatska Milorad Stanic, predsjednik Lions kluba Zadar Tomislav Pericic i predsjednica Lions povjerenstva za djecu oboljelu od malignih bolesti Natalija VodopijaLuka Gerlanc/Cropix

U nedjelju Lions klub Zadar će uručiti novčane donacije dvojici dječaka u dobi od 6 i 16 godina s malignim bolestima, a stariji će dobiti i laptop. Sredstva su prikupljena na velikom skupu hrvatskih Lionsa koji su prošlog vikenda boravili u Zadru, uz značajne donacije tvrtki Kali tuna, Radion iz Benkovca i Ilirija iz Biograda.

Lionsi su u Zadru raspravljali o malignim bolestima kod djece i usvojili prijedloge kako bi, kao najveća humanitarna udruga u svijetu, mogli pomoći takvoj djeci i njihovim obiteljima suočenima s teškom bolešću. Razmotreni su načini pomoći u praktičnim pitanjima, poput onih kako djeci i roditeljima olakšati dugotrajan boravak u nekom od četiri centra u kojima se liječe. Lionsi će, uz to, zaključeno je, uputiti inicijativu nadležnima za nabavu aparata kojih u Hrvatskoj nema i predložiti izmjene zakonske regulative o uvođenju obaveznih prava na razini cijele države.

27. travanj 2024 22:36