StoryEditorOCM
Zadar plusNA SVEUČILIŠTU

Maestro Ivan Repušić uoči primanja počasnog doktorata: "Ponosan sam i trajno zahvalan! To je poticaj da doprinesem razvoju kulturnog života Zadra"

Piše L.Burčul
4. listopada 2021. - 14:14

- Počašćen sam, ponosan i trajno zahvalan; u prvom redu rektorici Sveučilišta u Zadru Dijani Vican, kao i članovima Senata i članovima stručnog Povjerenstva koji su donijeli odluku o dodjeli počasnog doktorata – rekao je u ponedjeljak za naš portal maestro Ivan Repušić, uoči svečanosti na Sveučilištu u Zadru, gdje mu se dodjeljuje počasni doktorat.

- Ovakvo priznanje budi niz sjećanja na Zadar, grad mog djetinjstva, uz koji sam trajno vezan. Ujedno stvara niz ideja, želja i motivacija za daljnje djelovanje, na dobrobit razvoja kulturnog života Zadra. To je ujedno poticaj i trajna zahvalnost svima onima koji su sudjelovali na mom putu kao suradnici i prijatelji – rekao je u ponedjeljak maestro Ivan Repušić.

- Ovo je i trajna zahvalnost mojoj obitelji, supruzi i kćerkama, na njihovoj podršci, razumijevanju i ljubavi – zaključio je Repušić.

Na prijedlog rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican, Senat Sveučilišta u Zadru pokrenuo je proceduru dodjele počasnog doktorata znanosti maestru Ivanu Repušiću u svibnju ove godine.

U obrazloženju je istaknuto da je Repušić jedan od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije, šef dirigent Orkestra Minhenskog radija, prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu i donedavni glavni glazbeni ravnatelj Državne opere Donje Saske u Hannoveru. Do sada je za svoj rad nagrađen nizom nacionalnih priznanja te Nagradom Grada Zadra 2008. godine.

Senat Sveučilišta je takvu odluku i donio, te u obrazloženju istaknuo da se počasni doktorat maestru Repušiću dodjeljuje „za izuzetan doprinos u području kulturnog i umjetničkog stvaralaštva kao jednom od najznačajnijih i najuspješnijih hrvatskih dirigenata mlađe generacije koji je svojim umjetničkim ostvarenjima umnogome zadužio zadarsku i hrvatsku kulturnu javnost.“

23. travanj 2024 13:56