StoryEditorOCM
Zadar plusDOBRO IM JE REKLA

Mama ŠČ s Vira imala "okršaj", ali je ipak ušla u dvoranu, a slikala se i sa Severinom: Svi su zaštitari navijali za Baby Lasagnu i tjerali nas kući

Piše M. Kalajžić
27. veljače 2024. - 22:02

Mama ŠČ Marica Barišić vratila se iz Zagreba s Dore i izbora hrvatske pjesme Eurovizije gdje je bodrila Let3, u svoj Vir. Slikala se sa Severinom, ali i imala "okršaj" sa zaštitarima koji je nisu pustili u dvoranu jer je nosila transparente podrške Letovcima.

- Kao da je Mama ŠČ išla u "rat". Ali je pobijedila! - prepričava nam Marica iskustva s HRT-om na Dori. S njom se u Vir živ i zdrav vratio i pijetao svojim kokama, čitavu su noć od sreće kokodakale.

image

Mama ŠČ sa Vira

Privatni Album/Slobodna Dalmacija

- Imali smo velikih problema u nedjelju jer nas zaštitari hrt-a nisu htjeli pustiti čak niti da zakoračimo preko rampe u krug televizije, tjerali su nas dalje od rampe, zato što smo nosili transparente s pjesmama, koje je moj suprug Mijat Barišić napisao za Let 3 i jer nismo bili na popisu gostiju. Iz ponašanja zaštitara koji su meni, ne baš lijepim riječima, govorili o Letu 3, bilo je vidljivo da su navijali za Baby Lasagna i čudili se zašto ja, koja sam do mirovine radila kao profesorica u školi i moj suprug, koji je bio školski pedagog, zašto mi sada, kad smo u mirovini, podržavamo Letovce, jer kažu da oni u svojim pjesmama ponekad izgovaraju ružne riječi?

Ja sam im rekla da smo mi prije početka studija na Pedagoškoj akademiji bili socijalistička hippy generacija, putovali smo 1969. autostopom u Liverpool na koncert Bitlsa, letjeli smo 1976. avionom s Rolling Stonesima, ja na avionskoj karti još čuvam autogram Micka Jaggera, kojeg sam u avionu učila hrvatske riječi, stopirali smo 1989. do Berlina kada se rušio Berlinski zid, nosili smo čekić i "štemajzl" i u to vrijeme kao i mnogi mladi iz Europe, kući smo donijeli komad berlinskog zida s grafitima.

image

Mama ŠČ sa Vira i Severina

Hrt/privatni Album/Slobodna Dalmacija

Dok smo radili u Hamburgu kao profesori materinjeg jezika u nekadašnjoj Hrvatskoj dopunskoj školi i po povratku iz Hamburga u školi u Zaprešiću, strogo smo se pridržavali svih pravila rada s učenicima. Ja sam uz rad u razredu osnovala "Jelačićke"- zaprešićke mažoretkinje, Zaprešićke male manekene, Mali zbor,"Zaprešićke zlatnice", lutkarsku i plesnu grupu i za nagradu od Grada Zaprešića dobila sam medalju za uspješan pedagoški rad s djecom i mladima. Tu medalju mi je na svečanosti uručio naš najdraži pjesnik Dragutin Tadijanović. A sada smo u mirovini, živimo na otoku Viru i konačno opet možemo biti "svoji" - kaže Marica i nastavlja:

- Zaštitari i gospođa Jelena su mene i supruga pokušali nagovoriti da idemo kući, jer za nas nema mjesta u dvorani, ali MAMA ŠČ je bila uporna, nisam htjela otići, izložila sam transparente ispred rampe, izvan kruga televizije i rekla joj da ću ja tu stajati do jutra ako nas ne puste u dvoranu, jer kad smo prošle godine pratili Let 3 i autostopom došli na Eurosong u Liverpool, sve ulaznice su već bile rasprodane i liverpoolski zaštitari su nas bez ulaznica pustili u Liverpoolu u Arenu. I zaštitari u Domu omladine u Beogradu su nas pustili u prvi red do pozornice, a niti tamo nismo bili na popisu gostiju.

image

Mama ŠČ sa Vira

Hrt/privatni Album/Slobodna Dalmacija

Ja sam gospođi rekla, ako nema mjesta, mi ćemo stajati u zadnjem redu, ali želimo ući, jer ako MAMU ŠČ u našoj Hrvatskoj ne puste u dvoranu samo zato što podržava Let 3, mi ćemo se požaliti svim medijima. Nakon dugog čekanja neka dobra duša s televizije nas je pozvala da uđemo u dvoranu. Pomogla mi je moja upornost Strijelca po horoskopu i moj zaštitnik Jupiter. Uspjeli smo ući, ali smo transparente s pjesmama morali ostaviti u garderobi, zaštitar na vratima nije dozvolio da u dvorani držim natpis MAMA ŠČ, koji se vidi na svim fotografijama koncerata Leta 3 na kojima smo bili, jer možda bih s tim natpisom potakla još kojeg gledatelja da dadne svoj glas Letu 3.

U dvorani su me dvoje simpatičnih mladih ljudi, Damir i Samanta, vjerni pratitelji Leta 3, pozvali da sjednem kraj njih i mi smo zajedno glasno navijali za sve izvođače, a najglasniji smo bili kad su nastupali naši Letovci. Saznala sam da su se Damir i Samanta upoznali na snimanju emisije "Ljubav je na selu " i sada zajedno putuju i prate Let 3 - kaže Marica dodajući kako su se nakon proglašenja pobjednika, na domjenku, mnogi željeli fotografirati s MAMOM ŠČ.

image

Mama ŠČ sa Vira

Hrt/privatni Album/Slobodna Dalmacija

- Fotografirala se i Severina, kraljica ljubavi, pravde i prijateljstva, koja je došla s drugog planeta i tu zajedničku fotku stavila je na svoj instagram, što je MAMU jako razveselilo. Žao nam je što Let3 nije pobijedio, jer smo željeli stopirati do Švedske, ali možda ipak odemo na Eurosong do Švedske, jer mi tinejdžeri od 75 i 78 godina, nekadašnji socijalistički hippyci, do Švedske još nismo stopirali - zaključuje Mama ŠČ sa Vira.

27. travanj 2024 00:14