StoryEditor
Zadar plusTURISTIČKA ZAJEDNICA ANALIZIRALA "MEAT ME", FESTIVAL MESA ZADAR 2019.:

Mario Paleka je zadovoljan, Festival je uspio u svim aspektima, za Opću bolnicu prikupljeno 32.000 kuna

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2019. - 21:58
DSC_9626

Prvi Festival mesa u Zadru "Meat Me", koji se na Staroj pijaci Tržnice na Poluotoku održavao od 17. do 19.listopada bio je iznad očekivanja uspjela manifestacija i to u svim aspektima – zaključeno je na završnom sastanku festivalskog organizacijskog tima Turističke zajednice grada Zadra koji je održan u srijedu.

"Meat Me" je najprije postigao željeni financijski efekt: zajednički smo od prodaje jela i pića prikupili su 32.000 kuna, a taj će iznos, kako je i najavljeno, biti doniran Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru. Taj iznos govori i izvrsnoj posjećenosti festivala – u tri dana odnosno u tri jutarnja i jednom večernjem programu pripremljeno je oko 1.700 različitih obroka. Pozitivni komentari gotovo svih posjetitelja, atmosfera i dobre vibracije izazvane dobrom spizom i isto tako uspješnim izborom glazbenih programa najbolje su svjedočili da je "Meat Me" bio pun pogodak premda je od početka zamišljen kao pilot projekt, rečeno je na sastanku i zaključeno da će se Festival organizirati i sljedeće godine.
Gostima našeg grada i našim sugrađanima omogućili smo kvalitetan gastronomski događaj u kojem smo svi skupa uživali u tradicionalnim jelima zadarskog kraja, ali i u nekim novim koja su pripremali izuzetni zadarski kuhari. To znači da smo pogodili s konceptom Festivala – rekao je direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka te nastavio:

- Osobito sam zadovoljan s tri stvari. Prva je da smo postigli organizacijsku složnost svih sudionika, od zadarskih mesara preko ugostitelja i kuhara do učenika srednjih škola i Udruge mladih Puntamike – svi su se oni odazvali "na prvu". Drugo je to što je pogođen adekvatan format  urbanog događanja s kojim su zadovoljni i naši gosti, ali i stanovnici grada. Takav format ćemo zadržati i za neka druga buduća događanja koja  planiramo za sljedeću godinu. I treće je to što formirali mali i sposoban organizacijski tim od zaposlenih u TZ Zadar i nekolicine vanjskih suradnika koji može kvalitetno organizirati ovakve manifestacije.

Organizatori Festivala "Meat Me" na sastanku  u srijedu su analizirali i neke organizacijske propuste kako bi Festival i svi slični događaji ubuduće bili još bolje organizirani. Dogodine će "Meat Me" biti organiziran u nešto ranijem listopadskom terminu, trajat će nešto duže te imati niz programskih dodataka i novih sadržaja s tim da će osnovni koncept – svaki dan druga mesna gastronomska  tema – ostati isti.

TKO JE  ORGANIZIRAO I TKO JE SVE SUDJELOVAO NA FESTIVALU "MEAT ME"

Organizatori Festivala "Meat Me" su Turistička zajednica grada Zadra i "Tržnica Zadar".

Mesne sirovine za Festival su donirali mesnice Biloglav, Ikić, "Poličanka", Lukin, Paleka i Gobin te Trgovački centar "Metro". Meso mlade janjetine manifestaciji je donirala i Paška sirana.

Jela za festival su pripremali kuhari restorana: Kornat, Bruschetta, Hedonist, Pet bunara, Četiri kantuna, Konoba Skoblar, Foša, Malo misto, Dva ribara, Zadar, Stomorica, Bastion, Trattoria Mediterraneo i Il Padrino.

Svoj cooking show su imali zadarski chefovi: Klaudio Mrkić, Tomislav Karamarko i Josip Vrsaljko.  

Lepinje koje su služene uz jela donirala je Tvornica kruha Zadar, a sponzori manifestacije su bili još i "Maraska", "Jamnica",  "Kotanyi" i OPG Matak tartufi.

Svoje pivo su točile zadarske pivovare Brlog i Varoška, a vina su donirali vinari Udruge vinara Zadarske županije s tim da je predsjednik Udruge Tomislav Glavić bio stalno dežuran na štandu s vinima kao i Dario Fiolić, vlasnik zadarske Vinarije Fiolić, a svoja su vina donirali Kraljevski vinogradi te Vinarija Degarra.

Sa svojim su sirevima na Festivalu bili prisutni Paška sirana i Sirana Gligora, a sa svojim proizvodima od limunske trave PG Anđela iz Sukošana.

U manifestaciji su sva tri dana sudjelovali učenici i profesori Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole te Poljoprivredne škole "Stanko Ožanić".

Veliku roštiljadu na večernjem koncertu u petak pripremali su članovi Udruge mladih Puntamike, koji su odlučili da honorar Udrugi bude preusmjeren u istu humanitarnu svrhu kao i prihod od cijele manifestacije.
Program sva tri festivalska dana odlično su moderirali Nikolina Radić i Elvis Papić.

Za glazbeni dio programa bile au angažirane grupe: Infishando, Oridano Gipsy Jazz Band, Bang Bang i Scifidelity Orchestra.

 

 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 03:44