StoryEditor

Mate Rimac na pisti u Zemuniku već danima testira svoj Rimac C_Two: pogledajte kako izgleda nova električna jurilica...

Piše Jutarnji list/Zadarski.hr
25. svibnja 2021. - 16:00

Mate Rimac do petka na pisti u Zemuniku provodi testiranja novog modela svog super automobila, uz pratnu specijaliziranih novinara iz cijelog svijeta.

Na Facebook stranici visitstaranovalja osvanule su fotografije Rimca C_Two vrlo vjerojatno u potpuno serijskoj izvedbi za koji su u kompaniji namijenili novo ime i najavili sve detalje početkom lipnja, u kampanji s brojnim teaserima na svom Facebook profilu.

U međuvremenu, Mate Rimac je na svom Facebook profilu prije nekoliko dana objavio video s testiranja serijskog modela na pisti u Zemuniku i napisao kako "svaki dan po 2 svjetska novinara testiraju proizvodnu verziju auta kojeg smo dizajnirali, razvili i proizveli u Hrvatskoj, usprkos svemu", te najavio kako će u idućem razdoblju  "10+ testova  najrelevantnijih svjetskih auto-novinara izaći van idući tjedan.

"Dobili su priliku testirati Hypercar prije nego kreću isporuke na stazi i cesti i to bez naše prisutnosti. To je nešto sto se ne događa bas često. Stoga očekujemo vrlo relevantne rezultate testova" napisao je.

Automobil s fotografija za razliku od prototipa u kojem se Mate Rimac pojavio na proslavi 115 godina HAKS u Sheratonu prije točno mjesec dana, izgleda dovršeno u svakom i najmanjem detalju, a snimljen je kao izložbeni primjerak ispred jednog poznatog restorana i vinarije u Staroj Novalji.

Sudeći prema tome, stanovnici zadarskog zaleđa i otoka Paga gdje su nastavljene testne vožnje za svjetske novinare, ako su imali malo sreće, zapravo vidjeli serijski primjerak prije službene premijere. A to ne bi bilo prvi put da je odabran Pag kao kulisa, podsjetimo foto kampanju za prototipni C_Two Rimac je prije tri godine također snimio na cestama hrvstskog otoka...

07. listopad 2022 06:35