StoryEditorOCM
Zadar plusKUĆA STANI-PANI

Moderna vila s top krovnom terasom i pogledom na Zadar plus jacuzzijem od 60-ak kvadrata

Piše D&D
13. listopada 2020. - 15:09

Ovaj je projekt odličan primjer suradnje investitora s vrhunskim stručnjacima koji su uspjeli završiti luksuznu kuću za odmor na najvećoj razini kvalitete tijekom lockdowna. Posebna pažnja stoga je posvećena čistoći i higijeni: nabavljeni su uređaji za ekološko čišćenje vodenom parom i ozonator zraka

Villa Vento u koju vas vodimo smještena je u malenom mjestu Kožino, 10 kilometara od Zadra. Vlasnik ove impresivne rezidencije, Marko Morić, govori nam da je to idealno mjesto za miran obiteljski odmor.

- Vila je ograđena i nudi potpunu privatnost i uživanje u odmoru te je od mora udaljena samo 30 metara, a tamo se nalaze stjenovite plaže s kristalno čistim morem koje su okružene zelenom mediteranskom vegetacijom - ističe vlasnik Marko Morić, koji nam otkriva da je kuća sagrađena nedavno, točnije u srpnju ove godine, a s gradnjom se krenulo u listopadu 2019. godine.

- Moja želja je bila da uređenje interijera radi stručna osoba te da ono bude moderno i u skladu s trendovima. Isto tako, želja mi je bila da kuća ima svoj prepoznatljiv karakter kroz odabir imena i priču koja će se kroz nju protezati te sam iz tih razloga angažirao arhitekticu i dizajnericu interijera Ivu Klepo Lepur (Projekting d.o.o., Zagreb, ig @minimalizam.zivot.prostor). Ideju za ime kuće dao je brat pa smo u razgovoru s arhitekticom finalno zajednički odlučili dati joj ime Vento (tal. vjetar). Razlog tome je što smo s tim imenom imali širok izbor za konačno uređenje što se tiče slika jer na njima možemo prikazati vjetrove koji su karakteristični za ovaj dio Dalmacije, a vjetar se ujedno povezuje s morem i aktivnostima na njemu koje uzrokuje vjetar - to su valovi i jedrenje. Promatrajući crno-bijele fotografije vjetra i mora autora Aleksandra Gospića, jedrenja Fabia Šimićeva i postera koje smo odabrali i na kojima smo opisali karakteristike vjetrova, gosti naše vile mogu nešto i naučiti - govori Marko Morić i dodaje da se vila sastoji od četiri sobe u kojima može boraviti od 8 do 10 osoba. Na katu se nalaze tri klimatizirane spavaće sobe, od toga su dvije spavaće s bračnim krevetom i kupaonicom koje imaju svoju lođu na kojoj se može uživati u prekrasnom pogledu na more i zelenilo, dok je jedna dječja s dva kreveta, također klimatizirana i sa svojom kupaonicom.

DETALJI

Ističe se blagovaonski zid obložen travertinom te naglašen skrivenom stropnom rasvjetom, a izrađeni su i personalizirani jastuci, ručnici, vinske etikete...

- Sve četiri kupaonice su en suite te imaju walk in tuševe i podno grijanje. U prizemlju se nalaze još jedna klimatizirana soba s bračnim krevetom, potpuno opremljena kuhinja i blagovaonica te dnevni boravak s prostranim kaučem, kao i jedan odvojeni WC. Na krovnoj terasi s prekrasnim pogledom na Zadar i zadarski kanal nalaze se jacuzzi te mjesto za opuštanje pod pergolom, kao i ležaljke za sunčanje. Iz prizemlja se direktno može doći do vrta s prekrasnim grijanim bazenom te stola, gdje se uz roštilj ispod pergole može uživati s prijateljima i obitelji - opisuje vlasnik i dodaje kako je želja dizajnerice i arhitektice bila da sve prostorije budu tretirane slično, kao što se to radi u hotelima.

STIL UREĐENJA 

Interijerom prevladavaju čiste i jednostavne linije, bijele nijanse, natur drvo, siva te akcenti u crnoj boji

- Kuća nije prevelika, tako da je i dizajn morao biti tome prilagođen. Također, kako je kuća predviđena za korištenje više ljudi odjednom, htjeli smo da se prostor oslobodi viška zidova i namještaja te da se maksimalno otvori, tako da se na primjer odmah s ulaza u kuću vidi vanjski prostor s bazenom - tumači vlasnik i objašnjava kako su se u dogovoru s arhitekticom i dizajnericom odlučili na moderan stil uređenja u kojem dominiraju čiste i jednostavne linije. U interijeru prevladavaju bijele nijanse, natur drvo, siva te akcenti u crnoj boji. Nadalje, namještaj i kuhinja su kompletno rađeni po mjeri.

- Moj omiljeni detalj je zid obložen travertinom u blagovaonici, naglašen skrivenom stropnom rasvjetom, kao i slike od kojih svaka ima svoje značenje te personalizirani dijelovi opreme kuće poput jastuka, ručnika, pregrada walk in tuševa, vinskih etiketa... - nabraja vlasnik i priznaje da je najizazovnije u cijelom ovom projektu bilo uspješno završiti objekt u vrijeme lockdowna i za vrijeme teške situacije oko koronakrize, i to na najvišoj razini kvalitete i, naposljetku, na vrijeme.

- Zahvaljujem svima na trudu i profesionalnosti, prvenstveno arhitektici i dizajnerici Ivi Klepo Lepur te Roku Raspoviću, inače direktoru prodaje Croatia Luxury Renta, na određenim idejama koje je predložio pri idejnom rješenju kuće, kao i dečkima u studiju 4D za projektiranje i nadzor, koji su sve ideje i prijedloge uvažili i pretočili u projekt te nadzirali svaku fazu izgradnje - ističe vlasnik. 

DO 10 LJUDI

Ukupno ima četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, od čega dvije imaju bračni krevet i lođu, a jedna je dječja s dva kreveta

Ukratko, svi su u svom dijelu odgovornosti odradili vrhunski posao u najkraćem mogućem roku, i to je ono što ga kao investitora, ponosno ističe, najviše čini zadovoljnim jer je rezultat, tvrdi, nadmašio očekivanja. Morić dodaje kako je posebna pažnja posvećena i higijeni u vili.

- Budući da živimo u doba pandemije, ideja je bila da se kuća učini čistom i dezinficiranom bez straha za zdravlje. Tako smo nabavili uređaje za ekološko čišćenje vodenom parom unutarnjeg prostora te ozonator zraka, čija je zadaća da se na potpuno prirodan način dezinficiraju prostor i površine predmeta u njemu te da se uklone svi mirisi i unište svi virusi (tako i koronavirus), bakterije, spore plijesni i drugi mikrobi - zaključuje vlasnik Marko Morić.

18. travanj 2024 22:55