StoryEditorOCM
Zadar plusLIJEPE VIJESTI

Muzej antičkog stakla u Zadru dobio je godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za katalog na 464 stranice

Piše Zadarski.hr
11. studenog 2022. - 11:18
Muzej antičkog stakla u Zadru dobio godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za realizirani katalog stalnog postava  Maszd/Slobodna Dalmacija

Muzej antičkog stakla u Zadru dobio je godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za realizirani katalog stalnog postava "Antičko staklo - katalog stalnog postava Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Autori nagrađene publikacije su Anamarija Eterović Borzić, viša muzejska kustosica i dr. sc. Berislav Štefanac, muzejski savjetnik.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada za ostvarenja u 2021. godini i Nagrada za životno djelo Hrvatskog arheološkog društva održala se u četvrtak, 10. studenog u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu.  

image

Muzej antičkog stakla u Zadru dobio godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za realizirani katalog stalnog postava
 

Maszd/Slobodna Dalmacija
image

Muzej antičkog stakla u Zadru dobio godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za realizirani katalog stalnog postava
 

Maszd/Slobodna Dalmacija

Nagrađeni Katalog autora Eterović Borzić, više kustosice i dr. sc. Štefanca, muzejskog savjetnika, na 464 stranice predstavlja bogatu antičku staklenu građu koja se čuva u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

U njemu osim detaljnih podataka o muzejskim eksponatima saznajemo i kako je nastala te kako se razvijala ova fascinantna materija i u kojim se sve aspektima antičkog života pojavljuje.

24. travanj 2024 19:24