StoryEditorOCM
Zadar plusDELICIJE ZA GURMANE

Na Kalelargi otvorena najveća Bobisova trgovina u Zadru: uz tortu Bepinu, Perinu i Magdalenu u ponudi sladoled i kruh bez aditiva!

Piše Promo/Zadarski.hr
24. srpnja 2021. - 12:21

U srcu Zadra, na Kalelargi, u subotu je otvorena prva samostalna trgovina splitskog Bobisa, dalmatinskog lidera u pekarsko-slastičarsko proizvodnji. Uz kultne bobiće i mandulate, veliki dio asortimana u ovom 80 četvornih metara velikom moderno uređenom prostoru čine svježi lisnati proizvodi, kremasti kolači i torte, a u ponudi je i Bobisov sladoled. Prema riječima Matea Musića, Bobisovog direktora prodaje distribucije, ovo je trenutačno 66. Bobisova lokacija u mreži, te sedma u zadarskoj regiji.

- Bobis je u 2021. godini napravio veliko investicijsko ulaganje. Napravili smo novi proizvodni pogon, jedan od najmodernijih na ovim prostorima. Realizacijom tog projekta stvorili smo prepostavke za rast i širenje. Ključna strateška odrednica nam je tradicionalna receptura, kao što je kruh bez aditiva. Proizvodnjom zdravih proizvoda bez aditiva uz primjenu prirodnog kvasca želimo se profilirati kao craft pekara – rekao je Musić.

Osim croissanta, baguettea i  kruha bez aditiva, koji se temelje na tradicionalnim receptima, na adresi Široka ulica 12 za sve ljubitelje kremastih kolača u ponudi je I poznata Bobisova krempita koja se pravi od domaćeg lisnatog tijesta s maslacem i kuhanom kremom od vanilije.

U Bobisu se mogu pronaći i njihove nove slastice:  torta Bepina s pistacijom i malinama, Perina - torta od lješnjaka i vanilije, te torta Magdalena - od badema, kave i mascarponea. U asortimanu su i poznati Bobisovi ekleri, mliječni proizvodi, a novost je i soparnik, originalno jelo, specijalitet iz Poljica.

26. travanj 2024 08:19