StoryEditor
Zadar plusFOTO: NOVI CENTAR ZDRAVLJA U ZADRU

Na otvaranje Poliklinike Arthra stigao i dr. Dragan Primorac, predsjednik UV Specijalne bolnice Sveta Katarina, partner institucije

Piše M.K.
4. rujna 2019. - 21:00
arthra5-040919

U Zadru je u srijedu otvorena privatna Poliklinika Arthra, centar zdravlja za dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju bolesti i ozljeda lokomotornog sustava. Kako je istaknuto na otvorenju koje je izazvalo veliki interes javnosti, Zadrani su dobili mogućnost na jednom mjestu obaviti specijalistički pregled te dobiti individualno pripremljenu terapiju i rehabilitaciju iz područja bolesti i ozljeda mišićno-koštanog sustava, reumatskih bolesti zglobova i kralježnice te sportskih ozljeda, a Arthrin tim stručnjaka iz područja ortopedije, traumatologije, reumatologije te fizikalne medicine i rehabilitacije uz svoje znanje i iskustvo koristi i najsuvremenije metode i tehnike za što kraći i učinkovitiji proces liječenja.

- Ponosni smo što uspjeli u naumu da objedinimo pod jednim krovom multidisciplinarni pristup, suvremene tehnologije i metode u skladu sa svjetskim trendovima liječenja. Od specijalizirane no široke palete usluga posebno bih istaknuo da napokon u Zadru koristimo trenutačno svjetski najpriznatija biološka liječenja matičnim stanicama ili autolognom kondicioniranom plazmom koja olakšavaju i ubrzavaju proces regeneracije oštećenog tkiva tako da je, primjerice, moguće dobiti gotovo cjelovitu obnovu oštećenih zglobova i to bez operacije - rekao je voditelj dr. Duje Grčić, spec. ortopedije i traumatologije dodajući kako će s obzirom na rastući trend oboljenja sustava za kretanje te poražavajuće statistike od 40 posto svjetske populacije koja ima određeni oblik degenerativne bolesti zglobova i kralježnice, specijalizirana ustanova tog tipa olakšati proces liječenja.

- Bolesti i ozljede lokomotornog sustava mogu uvelike smanjiti kvalitetu života, stoga je naš primarni cilj smanjenje boli, poboljšanje funkcionalnosti i pokretljivosti zglobova te što kraći period povratka naših pacijenata svakodnevnim aktivnostima. Nakon što postavimo dijagnozu, rehabilitacija se planira i prilagođava individualno uz učinkovite procedure koje koristi naš iskusni fizioterapeutski tim S obzirom da smo „pod istim krovom“, mi, liječnici specijalisti, i dalje imamo veliku kontrolu u nastavku liječenja - izjavila je dr. Marina Nekić, spec. fizikalne medicine, rehabilitacije i reumatologije.

Prof.dr.sc. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina također je prisustvovao otvorenju, istaknuvši kako je partnerska institucija zadarskom centru upravo priznati europski centar izvrsnosti, bolnica Sveta Katarina.

- Sretan sam što je Zadar dobio izvrsno i izrazito stručno mjesto za liječenje bolesti i ozljeda koštanog i mišićnog sustava. Njihov profesionalan i individualan pristup te metode liječenja u potpunosti korespondiraju konceptu poslovanja naše bolnice. Operacijsko liječenje u Svetoj Katarini, skrojeno prema specifičnim potrebama pacijenta, uz daljnju rehabilitaciju s Arthrinim stručnjacima, izniman je spoj znanja i iskustva od kojeg će u konačnici najveću dobrobit imati naši pacijenti – izjavio je prof.dr.sc. Dragan Primorac.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 07:48