StoryEditorOCM
Zadar plusNA FORUMU

Najavljen veliki koncert u čast legendarnom zadarskom pjevaču! Izabela Ivčić Vrtar: "I kad ne bude nas bilo, pivat će se njegove pisme jer su i danas žive..."

Piše M.K.
18. srpnja 2023. - 14:28

Ove godine obilježava se 30 godina od preranog odlaska Tomislava Ivčića, poznatog hrvatskog skladatelja i pjevača pa je u suradnji s obitelji, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, danas u Providurovoj palači najavljen veliki koncert koji će se dogoditi dana 17 kolovoza na zadarskom Forumu ispred crkve sv. Donata. Koncert će izravno prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio s početkom u 21 sat, a ulaz će biti slobodan za publiku.

Na događaju koji nosi naziv „Tomislav Ivčić... 30 godina nakon" nastupit će Zorica Kondža, Doris Dragović, Tedi Spalato, Neno Belan, Matija Cvek, Mija Dimšić, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ivica Sikirić-Ićo, Vlado Kalember, Mladen Grdović, grupa Forum, Ive Županović, Marina Tomašević, Jure Brkljača, klapa Munita te Davor Pekota i klapa Niko.  Da u svemu tome ima jako puno i emocija, osobito za obitelj Ivčić koja obilježava 30. godišnjicu smrti, ali i 70. godišnjicu njegovog rođenja, istaknula je kći pok. Ivčića Izabela Ivčić Vrtar koja je podsjetila na njegovu mladost koju je dao gradu, ali i na ono što danas znači Zadranima, pa čak i onima koji su se rodili nakon njega.

image

Koncert za Tomislava Ivčića

Zadar Event/Slobodna Dalmacija

- Moj je otac inspiracija za mnoge ljude. Vjerujem da će se i kad ne bude nas bilo, pivati pisme naše jer one i danas žive, istaknula je citirajući riječi jedne od njegovih nezaboravnih skladbi.

Organizator programa Zadar Eventa Igor Bačić zahvalio se svima koji su pomogli projekt među kojima je i gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, te direktori gradske i županijske turističke zajednice Mario Paleka i Mihaela Kadija. Davor Pekota, umjetnički direktor istaknuo je da će prateći bend biti sastavljen od zadarskih glazbenika, ali i gudača Zadarskog komornog orkestra. Ivčićeve pjesme zazvuučat će na drugačiji način osvježene novim aranžmanima Saše Miočića koji je naglasio kako je ipak želio zadržati njihovu osnovu i prepoznatljivost. Svoj doprinos dat će i Neno Stojaković scenografijom pozornice koja će biti postavljena na Forumu pored simbola Zadra crkve Sv. Donata.

Pokrovitelji Koncerta su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije. Generalni sponzor je OTP banka, zlatni sponzor Dogus grupa, srebrni sponzor Maraš, brončani sponzor Falkensteiner, a koncert su pomogli sponzori HEP, Plodine, Općina Bibinje, Hrvatska turistička zajednica, HDS ZAMP, Sekuritas i Restoran Niko. Medijski pokrovitelji su Jutarnji list, Media oglasi, Radio 057 i Print studio.

10. svibanj 2024 10:04