StoryEditorOCM

Najbolji način promocije sporta jest dovesti ga u školu: već osmu godinu OŠ Smiljevac organizira Hrvatski olimpijski dan

Piše Zadarski.hr
23. rujna 2022. - 15:09

Osmu godinu za redom OŠ Smiljevac obilježava Hrvatski olimpijski dan promovirajući sport i zdrav način života djeci.

Ove godine u goste su im stigli veslači VK Jadran, hrvači HK Zadar te tenisači koje je predvodio trener Lovro Rončević.

Kako nam je pojasnio ravnatelj OŠ Smiljevac, Bernardo Kotlar, košarka i nogomet već su dovoljno promovirani. 

- Željeli smo uključiti druge sportove koji možda djeca ne susreću svakodnevno. Cilj ovog projekta je na zanimljiv način djeci prezentirati određeni sport, ne samo objašnjenjem već demonstracijom, kako bi dobila bolji i iskreniji dojam određenog sporta - pojasnio je ravnatelj dodavši kako su danas u školu stigli ergometri za veslanje, tatami podloga za hrvanje i naravno teniski reketi. 

image

Hrvatski olimpijski dan u OŠ Smiljevac

OŠ Smiljevac/Slobodna Dalmacija

- Jako mi je drago što mogu reći da su mnoga naša djeca, prošlih generacija, upravo zahvaljujući ovom projektu odabrala svoj sport i postala jako dobra u njemu. evo, ako možda ne znate, ali prvak Hrvatske u hrvanju je naš učenik Roko Strika koji je hrvanje upoznao baš tu, u školi - s ponosom govori ravnatelj. 

Važno je tvrdi, djecu od malih nogu uključiti u sport i pokazati važnost tjelovježbe.

- Osobito dok su još u razvoju i sada, kad su okruženi kompjuterima, igricama, mobitelima i ne kreću se kao djeca prije. Sport je, odavno je poznato, idealan način za prevenciju raznih bolesti - zaključio je ravnatelj Kotlar.  

18. travanj 2024 14:42