StoryEditorOCM
Zadar plusPRIJATELJICE MAJKE POSTALE

Najpoznatiji maslinici neće ostati neobrani jer se na Pagu dogodio pravi babyboom: Osam prijateljica na svijet donijelo pet curica i tri dječaka!

Piše Iva Ivanac
19. lipnja 2022. - 15:25

Pravi „baby boom“ dogodio se prije malo manje od godinu dana, u mjestu Lun, najsjevernijoj točki otoka Paga. Osam prijateljica zatrudnjelo je u gotovo isto vrijeme, a devet mjeseci kasnije na svijet je stiglo pet curica i tri dečka.

Svoju zajedničku trudnoću, ali i pristigle bebice, htjeli su ovjekovječiti fotografijama popularno nazvanim „prije i poslije“. Lokaciju su vrlo brzo odabrale jer je Lun poznat po tisućljetnom masliniku, glavnoj atrakciji ovog paškog mjesta.

Nakon brzog dogovora, osam trudnih prijateljica obuklo je svoje haljine i spremno poziralo ispred fotografskog objektiva. Nakon malo manje od godine dana, nastale su i fotografije s bebačima u naručju, a prijateljice su uvjerene kako bolju uspomenu na svoju trudnoću i porod nisu mogle napraviti. 

- Sve se odigralo nekako spontano. Ja sam bila prva koja je ostala trudna, a malo po malo prijateljice su krenule govoriti kako su i one trudne. Ubrzo smo shvatile da je nas osam u isto vrijeme zatrudnjelo, ali i da će naša djeca imati veliko društvo za igru, govori nam Valentina Baričević koja je zajedno sa suprugom Đuliom dobila dječaka Joshua.

Luciana i Bernard Šuljić dobili su kćer Martu, Ana Badurina Rumešić Dabo i Jure Dabo sina Lukasa, Katarina i Antonio Badurina kćer Luciju, Kristina i Domagoj Badurina sina Kristijana, Suzana i Danijel Šegota kćer Leu, Anamarija Kustić – Badurina i Damir Badurina kćer Doris te Lana Badurina i Loren Baričević kćer Ariu.

Nakon Valentininog poroda, rađati su krenule i ostale prijateljice, a posljednja je imala porod 4. rujna prošle godine.

- Neke djevojke su imale termin poroda na isti dan, a nas sedam je rodilo unutar jednog mjeseca pa smo imali pauzu od mjesec dana, a onda još jedan porod početkom rujna, ističe Valentina i dodaje kako je zajednička poveznica svih djevojaka to što su udane za mještane Luna.

- Jedna starija stanovnica nam je rekla kako se 1957. godine također dogodio babyboom u Lunu kada je u kratkom vremenskom razdoblju rođeno nekoliko beba, govori Valentina dodajući kako uskoro kreću rođendani njihovim mališanima te kako je sigurno da će oni biti brojni i veseli baš kao što će biti veselo za šest godina kada ovi mališani zajedno sjednu u školske klupe. 

26. travanj 2024 08:21