StoryEditorOCM
Zadar plusDOBRI DUH SVLAČIONE

Naši Vatreni tim su i izvan terena. Vežu ih neraskidiva prijateljstva, ali i kumstva. Evo kome je sve Luka Modrić kum...

Piše Piše Kruno Petrinović/Gloria
3. prosinca 2022. - 08:30

U hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje Vatreni brane naslov aktualnih viceprvaka svijeta nema cimera i svatko boravi u svojoj sobi, ali dobra atmosfera može se osjetiti na svakom koraku. Ne samo na terenu, nego i u svlačionici, pred televizijskim kamerama na konferencijama za medije i u luksuznom hotelu u kojem su naši najbolji nogometaši odsjeli, piše Gloria.

"Kao što je to slučaj već na nekoliko posljednjih natjecanja, u Katru nema biti cimera, svatko uživa sam u svojoj sobi", poručio je Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza, ali to nije nimalo narušilo duh zajedništva koji je zapravo jedan od najvažnijih simbola kockastih.

image

Luka Modrić

Tom Dubravec/Cropix

I to pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića i njegovog stručnog stožera očito sjajno funkcionira, premda su vatreni prilično heterogena momčad - generacijski, po iskustvu igranja za reprezentaciju te po zaradi i klubovima iz kojih dolaze.

Kičmu momčadi čine takozvani senatori koje predvodi naš čarobnjak s loptom, najiskusniji igrač, miljenik navijača i kapetan vatrenih Luka Modrić.

Realov prvotimac, koji je s klubom iz Madrida pet puta osvajao Ligu prvaka i u anale se upisao kao prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu i to u godini u kojoj je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, te u izborima UEFA-e i FIFA-e, definitivno je i najveći kohezivni faktor momčadi što se vidi i po njegovom broju kumstava.

I to ne samo svojim kolegama s terena, nego i prijateljima koji nemaju veze s nogometom.

Luka Modrić bio je krsni kum malenog Vite, sina našeg najboljeg tenisača Marina Čilića, koji je kršten u zadarskoj Crkvi sv. Srca Isusova. Bio je krsni kum i malenom Ivanu, sinu Matea Kovačića, svog velikog prijatelja iz reprezentacije i bivšem suigraču u Realu iz Madrida, a koliko su si dobri pokazuje podatak da obitelji Kovačić i Modrić zajedno i ljetuju, što znači da naše reprezentativne uzdanice njeguju čvrste prijateljske i kumske odnose.

image

Luka Modrić

Ozan Kose/Afp

Ovog ljeta je primjerice feštao na svadbi svog prijatelja i kolege Dominika Livakovića s njegovom izabranicom Helenom Matić, koje je prozvano zadarskim vjenčanjem godine.

Tada je nastala i nezaboravna fotografija, snimljena u luksuznom hotelskom resortu Falkensteiner u Petrčanima, koju je Luka Modrić objavio na svom Instagram storyju.

Na njoj u opuštenoj atmosferi pozira s cigarom, zagrljen u društvu s reprezentativnim suigračima - Šimom Vrsaljkom, Domagojem Vidom i Danijelom Subašićem.

"Bagudine reunited", napisao je dobro raspoloženi Modrić uz fotku s kolegama, referirajući se tim nazivom na izraz koji se u zadarskom kraju koristi za insekte nametnike.

Međusobno je jako povezana i mlađa garda, na kojoj je budućnost naše reprezentacije, pa je tako Bornu Sosu veže kumstvo s njegovim najboljim prijateljom Josipom Brekalom, također reprezentativcem Vatrenih, čije se ime na kraju ipak nije našlo na izbornikovom popisu putnika za Katar.

image

Borna Sosa
 

Tom Dubravec/Cropix

"Najbolji smo prijatelji i kumovi, a bilo bi ostvarenje sna da zaigramo skupa na travnjaku od prve minute u reprezentativnom sastavu", izjavio je Sosa.

Kako god momci u kockastim dresovima već su mnogo puta dokazali da se znaju dobro zabavljati proslavljajući veličanstvene pobjede hrvatske reprezentacije i klubova čije boje brane, a cijela nacija se nada da ćemo u sličnim prizorima uživati i po njihovom povratku u domovinu sa Svjetskog prvenstva u Katru.

25. travanj 2024 01:43