StoryEditorOCM
Zadar plusNAGRAĐENI POLICAJCI

"Nasmiješeno sunce" policijskom naredniku Ivici Brkiću i posadi "Škabrnje" koja je sudjelovala u akciji spašavanja posade potonulog ribarskog broda

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2020. - 20:05

U organizaciji Grada Zadra u dvorištu palače Cedulin u Zadru održana je tradicionalna dodjela nagrada "Nasmiješeno sunce" kojom se nagrađuju najuspješniji u ostvarenju turističke sezone. Među nagrađenim pojedincima, nagrada za najboljeg policajca uručena je Ivici Brkiću, 48-godišnjem policijskom službeniku Druge policijske postaje Zadar, objavili su iz PU Zadarske.

Ivica Brkić, u zvanju policijski narednik, u policiji je od 1993. godine, raspoređen je na radno mjesto kontakt policajac u Drugoj policijskoj postaji Zadar.

Tijekom ovogodišnje turističke sezone u komunikaciji s građanima, kao i s brojnim domaćim i stranim gostima grada Zadra kojima je trebala pomoć i razumijevanje, iskazao je visoku profesionalnost te se istaknuo u uspješnoj komunikaciji s turistima. 

Povjerene mu zadaće Ivica Brkić odrađivao je profesionalno te je opravdao povjerenje i zasluženu nagradu ne samo kao policijski službenik Druge policijske postaje Zadar, već i kao predstavnik ove policijske uprave i policije u cjelini.

Posebno priznanje za izniman doprinos uspješnom odvijanju turističke sezone 2020. godine dodijeljeno je posadi policijskog plovila „Škabrnja“, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

U ime posade broda, nagradu je primio zapovjednik plovila Franko Grancarić, a posadu ovog ophodnog plovila tipa „B“, pored zapovjednika Franka Grancarića, čine Boris Stazić, policijski službenik – upravitelj stroja te Toni Radovčić, policijski službenik – mornar.

Podsjećamo kako je ove godine, u mjesecu listopadu upravo posada plovila „Škabrnja“ sudjelovala u akciji spašavanja posade ribarskog broda koji je potonuo između otoka Molata i Sestrunja. Ova hrabra posada je brzom akcijom prva stigla do mjesta potonuća, pronašla dva ribara koji su nakon potonuća broda plutali u moru te ih ukrcala na policijsko plovilo i prevezli u Zadar.

Isto tako posada „Škabrnje“ je sudjelovala i u drugim akcijama prilikom prijevoza bolesnika te pružanju druge pomoći žiteljima zadarskih otoka.

20. travanj 2024 05:15