StoryEditorOCM
Zadar plusSET UZ MORE

Nova britanska serija ‘Šakalov dan‘ u kojoj glumi oskarovac Eddy Redmayne od jutros se snima u Vrsima!

Piše B.S.
19. listopada 2023. - 14:39
British actor Eddie Redmayne poses on the red carpet upon arrival at the BAFTA British Academy Film Awards at the Royal Festival Hall, Southbank Centre, in London, on February 19, 2023. (Photo by ISABEL INFANTES/AFP)Isabel Infantes/Afp

Nakon Paga, set za nastavak snimanja nove britanske serije ‘Šakalov dan‘, u kojoj glumi oskarovac Eddy Redmayne, postavljen je u četvrtak ujutro uz more u mjestu Vrsi.

Snimanje organizira filmski servis ‘Embassy Films Croatia‘, koji je je bio glavni za pronalaženje lokacija u ‘Igrama prijestolja‘ u Dubrovniku. ‘Embassy‘ je još 6. listopada tražio statiste na zadarskom području navodeći kako će dvodnevno snimanje serije na području Paga i Zadarske županije trajati od 11. do 20. studenog. Oglasom su se tražili ženski i muški statisti svih profila od 18 do 60 godina, dok je za muške statiste naglašeno kako je za potrebe snimanja poželjan ‘vojnički izgled‘.

Snimanje serije u Hrvatskoj počelo je 27. rujna, a osim na zadarskom području dijelovi ‘Šakalovog dana‘ snimaju se i u Rijeci, Dubrovniku, te u Istri.

image

Vrške ćakule

Općina Vrsi/Slobodna Dalmacija

U seriji se pojavljuje i španjolska glumica Ursula Corberó koja se proslavila ulogom pljačkašice Tokio u hit seriji ‘La casa de papel‘ (‘Kuća od papira‘), a u ‘Šakalovom danu‘ glume još i Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young, Hans Peterson i drugi. 

Redmayne glumi Šakala kojeg angažira OAS, francuska disidentska organizacija, da ubije tadašnjeg predsjednika Charlesa de Gaullea. Serija u britanskoj produkciji, a prema istoimenom romanu Frederica Forsytha moći će se gledati na Netfllixu, a riječ je o trećoj ekranizaciji trilera britanskog pisca Frederica Forsytha ‘Šakalov dan‘ iz 1971. godine. U filmu iz 1973. godine glavnu ulogu igra Edvard Fox, a iz 1997. godine Bruce Willis. 

 

27. travanj 2024 17:07