StoryEditorOCM
Zadar plusZADAR JAZZ & BLUES

Odlična prva večer uz Ratko Zjača i Simeone Zanchini ZZ Quartet, za light show "pobrinuo" se Velebit iznad kojega su sijevale munje...

Piše Mišel Kalajžić
23. srpnja 2020. - 16:45

Ispred Muzeja antičkog stakla u srijedu navečer započeo je ovogodišnji Zadar jazz & blues festival kojega su odličnim nastupom uživo otvorili Ratko Zjača - Simone Zanchini ZZ Quartet.

Iako je nebo iznad Velebita sijevalo od neprestanih munja, prva večer festivala prošla je odlično u klimatološkom i epidemiološkom smislu.

Ovo je prvi Zadar jazz & blues koji se održavao pod posebnim mjerama epidemiologa, bez tribina za gledatelje i bez služenja osvježavajućih pića. Sve to nije niti malo umanjilo dojam odličnog nastupa Zadranima dobro znanog jazz gitariste Ratka Zjače i talijanskog "Hendrixa na harmonici" Simeona Zanchinija, praćenih izvrsnom ritam sekcijom: Martin Gjakonovski - kontrabas i Joze Zadravec - bubnjevi.

Brojna publika uživala je u virtuoznom muziciranju quarteta kojemu je ovo prvi nastup nakon korona karantene. umjesto ugovorenih 12 nastupa, odsvirat će ih tek tri, što pokazuje razmjere krize koja je pogodila i glazbenu industriju. Ali baš zbog toga u nastupu raspoloženih muzičara mogla se osjetiti želja i strast za sviranjem, pa su Zadrani u njihovi gosti u odličnom ambijentu vrta Muzeja antičkog stakla s pogledom na gradsku luku i most - zbilja uživali.

U preostale dvije večeri nastupit će Damir Kukuruzović Django Group i A.J. Trio i Elena Stella, te Martine Thomas & INSD Enterprise.

Ulaznica je 70 kuna, s ograničenim brojem posjetitelja.

19. travanj 2024 18:45