StoryEditorOCM
Zadar plusORGULJE INSPIRACIJA:

FOTO Održana završna priredba mladih polaznika Kreativnih radionica Organ festivala: sjajna sinergija glazbe, boja i emocija!

Piše Organ Festival
29. kolovoza 2023. - 19:53

Jučer je održana završna priredba polaznika Kreativnih radionica ovogodišnjeg 5. Organ festivala.

Nakon sedam dana ispunjenih kreativnošću i trudom, mladi polaznici radionica s ponosom su predstavili plodove svog umjetničkog rada. U Glazbenoj školi "Blagoje Bersa" u Zadru, izložili su svoje stvaralaštvo kroz glazbu, sliku i film.

- Sjajna sinergija glazbe, boja i emocija odvila se u nedjelju na prezentaciji radova polaznika radionica Zadar Organ Festivala!

Naši talentirani polaznici istraživali su svaki ton orgulja na kreativnim radionicama, stvarajući predivne skladbe za solističke i komorne nastupe. "Do" orgulje su nas upoznale s čarima gradnje ovog instrumenta, postavljajući temelje za buduće glazbene avanture.

Likovne radionice unijele su novu dimenziju u prezentaciju orgulja kroz različite forme - kao 3D model, kroz društvene kartice OrgUNO, te kroz brojne crteže i slike koje su krasile dvoranu Glazbene škole.

Kamishibai izvedba je dodala novu dimenziju izražavanja, donoseći priče s ilustracijama koje su nas ostavile bez daha.

Mladi filmaši istražili su teme ekologije i moralnih vrijednosti kroz četiri zapanjujuća kratkometražna filma. Njihova kreativnost je postala glas koji će sigurno odjekivati.

Ova izložba očaravajućih rezultata je svjetionik inspiracije za buduće generacije, podsjećajući nas koliko je važno podržavati kreativnost kod mladih. Bravo svim sudionicima i mentorima na predivnim dostignućima! - poručila je osnivačica i umjetnička voditeljica Zadar Organ Festivala Tea Kulaš.

.

05. svibanj 2024 18:22