StoryEditorOCM
Zadar plusINDUSTRIAL DESIGN RASVJETA

Oliverićeve lampe zasjat će na izložbi u Zagrebu

Piše KM
20. studenog 2018. - 13:40

Lik i djelo svestranog Igora Oliverića Zadranima su itekako poznati, a sada je ovaj kuhar i umjetnik krenuo i u osvajanje zagrebačke publike. Naime, njegov Fat Kiddo Studio u suradnji s Johann Franck MMC će javnosti predstaviti izložbu industrial design rasvjete koja se službeno otvara 5. prosinca.

Od 2015. godine, kada se Igoru upalila ova kreativna lampica i kada je započeo sa stvaranjem unikatnih rasvjetnih tijela, gotovo svakodnevno pronalazi dijelove za njih, na Hreliću, na otpadu, kod prijatelja, te oko njih gradi čitavu priču, smješta ih u stripove, filmove, mitove... Kroz nekoliko tematskih postava bit će koncipirana i izložba u Johann Franck, na tri etaže, tri priče.

- Dakle, u kuharskom žargonu ja bih to objasnio ovako: dinstalo se, podlivalo se, kuhalo se, pa se skuhalo. Bit će izloženo od 35 do 40 mojih lampi, dakle, skoro tona željeza u kavani, kazao nam je Igor s osmijehom naglasivši da mu je ovo druga izložba rasvjete, prvu je održao ljetos na Šolti.

Najtraženiji i najprodavaniji su modeli, kaže, oni tematski, poput "Clarice", lampe koja je dobila ime po liku iz filma "Kad jaganjci utihnu" jer oblikom podsjeća na masku Hannibala Lectera, stolna lampa "Marvie" koja izgledom podsjeća na superheroja iz Marvelovih stripova, a slike iz stripova krase njezino sjenilo, potom lampa koja se zove po ljepotici iz Pulp Fictiona "Mia"...

Trenutno radi nove, još neviđene modele, koji će prvi put biti izloženi početkom prosinca. Ova izložba nije prodajnog karaktera, događa se u vrijeme Adventa, zato ne sumnjamo da će je vidjeti velik broj ljudi. Sljedeći korak je, nada se ovaj Zadranin, formirati showroom u kojem bi se predstavljali kako njegovi, tako i proizvodi njegovih kreativnih kolega.

07. svibanj 2024 10:25