StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE TURISTIČKE ZAJEDNICE ZADARSKE ŽUPANIJE

Osam izabranih dobitnika obogatilo je ovogodišnji turističku ponudu!

Piše Ana Franić
14. prosinca 2017. - 17:07
tz_nagrade14-141217

U Hotelu Kolovare u četvrtak nakon održane Skupštine Turističke zajednice Zadarske županije tradicionalno su dodijeljene godišnje nagrade za 2017. godinu. Nagrade se dodjeljuje najzaslužnijima u stvaranju novih turističkih proizvoda, jačanju prepoznatljivosti zadarske turističke regije i obogaćivanju ponude županije s naglaskom na produljenje sezone.

- Zadarska županija je sretna što ima za glavni grad Zadar, a i Zadar je sretan što za svoje područje ima najljepšu županiju u Hrvatskoj. Kulturna baština čini turizam plemenitijim i humanističkom djelatnošću. Baština je odraz vrijednosti čovjeka u ovim prostorim i nastala je kao rezultat kvalitetnog rada ljudi kroz cijelu povijest, rekao je u ime dobitnika Miljenko Domijan koji je nagrađen za izniman doprinos uvrštavanju Zadra na listu svjetske baštine UNESCO-a. Domijan je inače dugogodišnji ravnatelj zadarskog Konzervatorskog zavoda, pomoćnik ministra kulture i glavni hrvatski konzervator te predsjednik Vijeća za kulturna dobra u Ministarstvu kulture RH.

Kneževa palača nagrađena je u kategoriji institucije za stvaranje prepoznatljivosti integriranog kulturno-turističkog proizvoda grada i županije. Obnovom Kneževe palače grad je dobio izniman prostor koji afirmira ne samo kulturu već i turizam doprinoseći afirmaciji Zadra kao "city break" turističke destinacije.

U kategoriji komercijalnog subjekta, nagrađen je Almayer Art & Heritage hotel za obogaćivanje hotelske ponude i očuvanje baštine stare gradske jezgre.

Turistička zajednica Općine Pakoštane u kategoriji nagrade turističkoj zajednici dobila je priznanje za suradnju s lokalnim stanovništvom u očuvanje dalmatinskih tradicijskih vrijednosti.

Za turističko događanje nagrađen je Zadar Outdoor festival kao primjer dobre prakse destinacijskog menadžmenta i inicijative u stvaranju doživljaja te samostalno udruživanje gospodarskih subjekata i okupljanje oko vrijedne ideje.

Solana Nin dobila je priznanje za osmišljavanje novih turističkih proizvoda i unapređenje turističke ponude destinacije. Solana je s muzejom soli, organiziranim prihvatom i vođenjem turističkih tura, osmišljavanjem proizvoda autentičnosti i uporabne vrijednosti postala prava "turistička kuća".

Posebnu nagradu dobio je hotel Baština Maškovića Han i to za unaprjeđenje turizma u zaleđu.

Ivo Nešpor, počasni konzul Republike Hrvatske u Južnoj Moravskoj i istinski ambasador turizma Zadarske županije nagrađen je za poseban doprinos turističkoj promidžbi Zadarske županije u Češkoj Republici. Nešpor stoji iza desetaka susreta i manifestacije u obje regije i zemlje te je predvodnik iznimne suradnje i bratimljenja Zadarske županije i Južno moravske regije.

Nagrade su dodijelili Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije, predstavnik zadarske županija, Lovro Jurišić i novinar Damir Maričić.

23. travanj 2024 23:17