StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: IZVEDENA PREMIJERA U CRKVI SV: DOMINIKA

„Othello: nezakonita liturgija” u produkciji Teatra VeRRdi i u režiji i dramaturgiji Zlatka Pakovića

Piše M.K.
27. kolovoza 2017. - 13:22
dominik1-260817_resize.JPG

Zadrani su premijerno u crkvi sv. Dominika sinoć pogledali predstavu „Othello: nezakonita liturgija” u produkciji Teatra VeRRdi i u režiji i dramaturgiji Zlatka Pakovića. 

Predstava je uvod u svojevrsni festival nazvan „NOSI SE Teatro VeRRdi revija 2017“. Radi se o kazališnim programima koji traju od 26. do 29. kolovoza. 

Na Reviji u nedjelju  na programu je predstava u koprodukciji Teatra Ruper i Teatra ITD „To nismo mi, to je samo staklo“ prema tekstu Ivane Sajko, koja progovara o gubljenju identiteta unutar konzumerističkog svijeta, osobito s osvrtom na mlade ljude. Predstava se igra u velikoj dvorani Kazališta lutaka u 20,45 sati, a nakon nje je monodrama prema Tolstojevoj „Krojcerovoj sonati“, koja je bila zabranjena za objavljivanje u Rusiji i u Americi. Monodramu izvodi Vlado Kerošević, glumački doajen na cijelom prostoru bivše države. „Krojcerova sonata“ koja dolazi iz Teatra kabare Tuzla tematski se naslanja na „Othella“, čovjeka koji bježi od sebe i nedjela koje je učinio iz ljubomore.

02. svibanj 2024 07:25