StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: TRADICIONALNIM DELICIJA S DUGOG OTOKA

Otvorena "Stara pijaca" koja će spajati poljoprivredu i turizam

Piše Zadarski.hr
22. lipnja 2019. - 18:15
stara_pijaca15-220619

Tradicionalnim proizvodima s Dugog otoka jutros je na gradskoj tržnici danas otvorena "Stara pijaca", mjesto na kojemu će se prodavati i promovirati najbolji proizvodi i proizvođači zadarskog kraja poput maslinovog ulja, vina, rakija, Maraschina, paškog sira, ninskog šokola, pršuta, ribljih proizvoda, meda, kozmetike, autohtonih suvenira i ostalih domaćih proizvoda. Projekt je dogovoren na pet godina i odvijat će se od travnja do listopada, a veliki interes domaćih i turista na jutrošnjem otvaranju svjedoči da je "Stara pijaca" pogodak u sridu.

-  Do listopada će svakim danom od 8 do 15 sati obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa šireg zadarskog područja nuditi autohtone proizvode. Na ovaj način želimo spojiti poljoprivredu i turizam- kazao je direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić dodajući kako je clavni cilj ovog projekta bio podrška malim lokalnim proizvođačima koji štuju tradiciju, proizvode kao što su proizvodili naši preci.

- Naši građani će dobiti ponudu tradicionalnih proizvoda koje dosad nisu imali na Poluotoku, a proizvođači imaju novi kanal putem kojeg na kvalitetan način mogu promovirati svoje proizvode domaćim i stranim gostima koji se nađu u gradu- dodao je Letinić.

Kako je bilo na otvorenju, pogledajte u našoj galeriji...

26. travanj 2024 10:25