StoryEditorOCM
Zadar plusINTERVJU S TONYJEM CETINSKIM UOČI VEČERAŠNJEG NASTUPA U ARSENALU

Ovo je moj prvi nastup nakon nesreće u gradu za koji me vežu divna sjećanja!

Piše IN
24. studenog 2017. - 14:11
Tony Cetinski

Studeni 2017. godine zasigurno će ostati dugo u pamćenju Tonyju Cetinskom

Početkom mjeseca u svom Rovinju imao je nesvakidašnju prometnu nesreću u kojoj je kolima naletio na svog sumještanina. Ispostavilo se da je nesretni čovjek mrtav ležao na cesti prije nego što ga je Tony slučajno zahvatio svojim Mercedesom preko lijeve ruke. Popularni pjevač odmah se javno oglasio i ispričao za nesretni događaj, a sve svoje medijske i koncertne nastupe je otkazao do daljnjeg.

Dvadesetak dana nakon nesreće Tony će ipak nastupiti, a prvi koncert nakon neplanirane stanke imat će u zadarskom klubu Arsenal, 24. studenog, baš na Dan Grada, kada Zadar slavi svog nebeskog zaštitnika svetog Krševana.

Zadarski koncert na Dan grada Zadra trebao bi biti vaš prvi nastup od nesreće. Kako se zbog toga osjećate i što zadarska publika može očekivati?
- Nastojati ću dati sve od sebe kao i svaki put. Nisam dugo nastupao u Zadru pa je velika podrška i želja da nastupim bila prisutna na svim društvenim mrežama. S toga mi je velika obaveza, ali i prilika, zahvaliti se svima na podršci koju ste mi dali u nimalo lakim danima iza nas jednim dostojanstvenim i lijepim koncertom u gradu u kojem sam 90-tih godina možda najčešće nastupao nego igdje i za koji me vežu divna sjećanja.

Nedavno ste se nakon 25 godina života i rada u Zagrebu odlučili vratiti u rodnu Istru, točnije Rovinj. Što je utjecalo na tu vašu odluku? Rekli ste da Zagreb nije više ono što je nekada bio...
- Zagreb definitivno nije što je nekada bio odavno, a i rodna gruda zove jače nego ikada do sada tako da je povratak doma bio više nego logičan potez i sretan sam zbog toga. Središnja Istra i selo u kojem živim je nešto što sam dugo želio. Susjedi i mir u selu nalik je jednoj idiličnoj obiteljskoj atmosferi. Svi smo kao jedna velika obitelj. Selo broji oko 260 stanovnika i svi su divni.

Imate 48 godina, tri braka i sjajnu karijeru. Jesu li vam se dječački snovi ispunili, i u privatnom i u poslovnom životu?
- Jesu, ali ispunili su se i neki snovi koje se nisam ni usudio sanjati, kao što su nastupi sa Jose Carrerasom, Michael Boltonom, Placido Domingom, Moncerat Cababalle...

Da imate mogućnost izbora suradnika iz cijelog svijeta, s kim bi željeli snimiti duet, s kojim bendom bi voljeli nastupiti i čije bi pjesme voljeli pjevati?
- Ima ih puno, ali i da sa nikim ne uradim više nikakvu međunarodnu suradnju ja sam i više nego zadovoljan sa suradnjama koje sam imao do danas. Imamo u planu nešto jako zvučno, ali posao me naučio da ne najavljujem preuranjeno.

Što je najteže (izdržati) u vašem poslu i što vas u poslu čini stvarno sretnim? Kako gledate na interes medija prema vašem profesionalnom i privatnom životu?
- Medije ne bih komentirao iako imam i lijepih suradnji. Generalno mislim da je novinarstvo na niskim egzistencijalnim granama pa je za razumijeti tu borbu i jurnjavu za tiražama kojih nema i klikovima kao i senzacionalizmom bez morala. Kada sudske kazne zbog kleveta i laži u medijima budu velike možda će se više puta razmisliti prije nego se netko odluči pisati neistinu i juriti samo da se bude prvi u piskaranju, a ne pravedan i istinit. Sva sreća ima i ona fronta dobrih i normalnih ljudi koji se ne daju navući na zla pera i ne petljaju se u tuđe živote piskarajući ispred svojih kompjutora. Sretan sam kad mogu konstatirati da je ta tiha masa još uvijek u većini i osjećam se privilegirano zbog prisutnosti svih tih duša koje me podignu svaki put kad sam dolje i zbog njih sam najviše tu gdje jesam. Koncerti su mi najbolji način da se svima zahvalim.

Hoćemo li vas opet skoro vidjeti u nekom televizijskom natjecanju kao člana žirija za mlade talente? Imate li afinitete za još nekim angažmanima koji nisu izravno povezani s vašim pjevačkim nastupima?
- Vidjeti ćemo što još život nosi, ali svakako neću odustati od rada na sebi i od glazbe, smatram da ni nemam pravo odustati kad ja to želim nego kad publika odluči.

Je li završila vaša suradnja sa članovima vaše mentorske skupine iz tv-showa "The Voice"? Pratite li njihove karijere i pomažete li im još, primjerice, Juri Brkljači koji je nedavno izbacio drugi singl?
- I HRT-u (The Voice) i RTL-u (Zvijezde) sam na raspolaganju, a mladim ljudima poput Jure Brkljače ću također nastaviti pomagati koliko god ću moći. Osnovao sam svoju glazbenu akademiju i svoje glazbeno izdavaštvo te ću u suradnji sa svojim diskografom Hit records nastaviti davati sve od sebe kako bih jednog dana nešto konkretno prenio i ostavio svima kojima bi bilo od pomoći.

Kada možemo očekivati vaš novi album ili novi singl? Spremate li neke nove materijale, hoće li promjena Zagreb-Rovinj na to imati utjecaja?
- Završavam album kojeg radimo moji suradnici i ja na relaciji Istra - Zagreb - Sarajevo. Meni najvažnije momente snimam u svojoj Istri i puno sam produktivniji otkada radim u miru seoske idile srednje Istre.

Jeste li se čuli s Oliverom, "starim morskim vukom", nakon što se razbolio? Što biste mu htjeli poručiti?
- Njemu sada treba mir i to će mu biti najveća podrška. On je tihi borac i nije "čovik od drame". Ima veliku podršku i često se svi molimo za njegovo ozdravljenje i da pobijedi. Želim mu da još puno godina poživi i radi baš kao i svom ocu. Isto su godište, a i svojim savjetima i bezrezervnom podrškom me često znao usmjeriti na pravi put baš kao da mi je otac. On ni sam ne zna koliko me puta spasio i vratio, ponekad i najobičnijim savjetom. Cijeli život ću mu biti zahvalan na tome. Najmanje što mogu učiniti je svakodnevno moliti za njega i njegovu obitelj, a za sve drugo
sam mu uvijek na raspolaganju.

Što biste još htjeli postići u karijeri i privatnom životu? Do kada mislite pjevati, jeste li razmišljali o kraju karijere i povlačenju?
- Kraj neću odrediti ja, nego tržište i publika. Moram priznati da ni sam nisam očekivao da ću toliko dugo moći živjeti od glazbe i za glazbu iako sam to priželjkivao naravno. Sebi i obitelji kao i svim dobrim ljudima želim prvenstveno zdravlja kako tjelesnog tako i mentalnog, a ostalo će sve ići nekako. Nadolazeći blagdanski mjesec kao i kraj ove 2017. godine kao i Nova 2018. neka vam svima budu blagoslovljeni i sretni. Voli vas Tony.

23. travanj 2024 22:28