StoryEditorOCM
Zadar plusOD JUTROS

Pogledajte fotografije sa seta u Vrsima gdje se snima britanska serija ‘Šakalov dan‘ u kojoj glumi oskarovac Eddie Redmayne!

Piše M.K.
19. listopada 2023. - 19:43
Vrsi, 191023. Nova britanska serija Sakalov dan u kojoj glumi oskarovac Eddie Redmayne od jutros se snima u mjestu Vrsi kraj Zadra.Zvonko Pavic/Cropix

Nova britanska serija ‘Šakalov dan‘ u kojoj glumi oskarovac Eddie Redmayne od jutros se snima u Vrsima, posjetili smo lokaciju seta i snimili fotografije sa snimanja.

Nakon Paga, set za nastavak snimanja odabran je od četvrtka ujutro uz more u mjestu Vrsi.

Snimanje organizira filmski servis ‘Embassy Films Croatia‘, koji je je bio glavni za pronalaženje lokacija u ‘Igrama prijestolja‘ u Dubrovniku. ‘Embassy‘ je još 6. listopada tražio statiste na zadarskom području navodeći kako će dvodnevno snimanje serije na području Paga i Zadarske županije trajati od 11. do 20. studenog. Oglasom su se tražili ženski i muški statisti svih profila od 18 do 60 godina, dok je za muške statiste naglašeno kako je za potrebe snimanja poželjan ‘vojnički izgled‘.

Snimanje serije u Hrvatskoj počelo je 27. rujna, a osim na zadarskom području dijelovi ‘Šakalovog dana‘ snimaju se i u Rijeci, Dubrovniku, te u Istri.

U seriji se pojavljuje i španjolska glumica Ursula Corberó koja se proslavila ulogom pljačkašice Tokio u hit seriji ‘La casa de papel‘ (‘Kuća od papira‘), a u ‘Šakalovom danu‘ glume još i Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young, Hans Peterson i drugi. 

Redmayne glumi Šakala kojeg angažira OAS, francuska disidentska organizacija, da ubije tadašnjeg predsjednika Charlesa de Gaullea. Serija u britanskoj produkciji, a prema istoimenom romanu Frederica Forsytha moći će se gledati na Netfllixu, a riječ je o trećoj ekranizaciji trilera britanskog pisca Frederica Forsytha ‘Šakalov dan‘ iz 1971. godine. U filmu iz 1973. godine glavnu ulogu igra Edvard Fox, a iz 1997. godine Bruce Willis. 

28. travanj 2024 01:15