StoryEditorOCM
Zadar plusSHEMA ZA USPJEH

Pogledajte kako je izgledala Gvardiolova soba prije pet godina, a kakva je sad! Sve ovo u što se ‘kleo‘ došlo na naplatu

Piše Mozaik SD
19. srpnja 2024. - 13:27

Nogomatna zvijezda Joško Gvardiol živio je s roditeljima i dvije starije sestre u stanu na petom katu nebodera na zagrebačkim Srednjacima. Prije pet godina u njemu su ga posjetili reporteri Jutarnjeg lista. Nakon što im je pokazao fotografije iz djetinjstva i svoje sportske trofeje, odveo ih je u svoju sobu.

U njoj su na istaknutom mjestu bila tri crvena dresa obješena na zidu iznad kreveta.

- Prvi je dres Filipa Krovinovića iz vremena dok je bio u Benfici. Mi imamo istog agenta, koji mi je poslao njegov dres s posvetom. Drugi dres je Bertrandov. Njegov agent me htio potpisati, ali na kraju ništa od toga nije bilo pa mi je poslao potpisani dres - objasnio je tada Joško. Treći je bio dres hrvatske reprezentacije, još s etiketom.

image

Joško Gvardiol, tada igrač GNK Dinama, fotografiran 2019. na Srednjacima, gdje je živio

Boris Kovačev/Cropix

Na drugom zidu je Joško stavio svoju dječju slikariju iz vrtića, a uz nju naslovnicu Sportskih novosti, na kojoj je stojalo: “Joško Gvardiol - Čudo od djeteta”. Ispod toga je važno mjesto zauzeo grafički prikaz - plana do uspjeha, svojevrsne umne mape.

- To mi je tatin prijatelj napravio skicu kako bih se lakše snašao u svemu - objasnio je. 

Do središnje riječi USPJEH vodi jedna strelica iz rečenice: “Plan A, nema plana B” stoji na vrhu umne mape, plan A je - uspjeh, glavni cilj. Sve strelice koje do njega vode vežu se uz fokus, disciplinu 24 sata svaki dan u tjednu. Trening, prehrana i odmor ključne su stavke discipline, a do uspjeha uz nju vode i strelice na kojima piše ustrajnost, htijenje, obitelj i prijatelji.

- Plan je tu kao podsjetnik, da nikada ne zaboravim čemu težim - rekao je Joško koji se nogometom bavi od 7. godine.

image

Joško Gvardiol

Boris Kovacev/cropix/

I nije zaboravio: tadašnja velika mlada nada Dinama kasnije će prijeći u njemački Leipzig, u kojem je zaigrao na ljeto 2021., pa od novca zarađenog tim transferom roditeljima i sestrama kupio kuću u užoj okolici Zagreba. 

A nakon što je zablistao kao hrvatski reprezentativac na Mundijalu u Katru i ostvario rekordan transfer u Manchester City - priuštio si je sada i dvoetažni stan u luksuznoj novogradnji u širem centru Zagreba od 160 četvornih metara, čiji mu interijer dizajnira Ivona Kalapač iz studija EnVon.

Pogledajte dvoetažni luksuzni stan Joška Gvardiola u centru Zagreba, dizajnerica Ivona otvorila je vrata: Ponosna sam...

image

Nekad i sad - Joško Gvardiol

Boris Kovačev/Cropix; EnVon

Usporedba životnih prostora koje je u tako malo vremena promijenio Joško Gvardiol otkriva ostvarenje - ako ne američkog - onda svakako hrvatskog (i europskog) sna o uspjehu, kojije dostižan uz jasan plan i veliki trud u jednoj od najlukrativnijih djelatnosti kojima se mladi čovjek može danas u nas baviti. Svaka čast na poštenom i besprijekornom putu od Srednjaka do središta grada, od momačke sobice do walk-in ormara većeg od nje.

image

Nekad i sad - Gvardiolov bivši i budući životni prostor u Zagrebu

Boris Kovačev/Cropix; EnVon
image

Nekad i sad - Gvardiolov bivši i budući životni prostor u Zagrebu

Boris Kovačev/Cropix; EnVon
image

Nekad i sad - Gvardiolov bivši i budući životni prostor u Zagrebu

Boris Kovačev/Cropix; EnVon
07. rujan 2024 11:18