StoryEditorOCM
Zadar plusKROZ 21 godinu

Pogledajte kako se Natali mijenjala! Zadranka prvi put u karijeri pjeva na festivalu, stiže i u Split, poslušajte stvar

Piše Scena SD
19. ožujka 2024. - 11:38

Davne 2003. Story Supernova Music Talents, prvo natjecanje takvog tipa u Hrvatskoj, prikovalo je pred male ekrane milijune gledatelja, stoga ne čudi da su kandidati, bez obzira koliko su uspješne karijere kasnije izgradili ili nisu, ostali prepoznatljiva lica i imena, neki od njih i zvijezde, koje su, i 21 godinu kasnije, zvučna imena na glazbenoj sceni.

Jedno od njih je definitivno Natali Dizdar.

Emisija je tada oborila sve rekorde gledanosti, a natjecatelji su imali horde obožavatelja. Rafael Dropulić, Ivana Radovniković, Saša Lozar, Damir Kedžo, Tin Samardžić i Natali Dizdar imena su koja svi pratitelji estradne scene pamte iz tog vremena.

Paralelno uz građenje glazbene karijere, u kojoj nikad nije robovala trendovima, ni standardnim showbizz uzusima, Natali je uspjela završiti i dva fakulteta, te je diplomirana psihoterapeutkinja i socijalna pedagoginja.

Iza Natali Dizdar uzbudljiv je početak godine. Tek što je predstavila novi EP "Blues po kišnim plažama" usljedila je nagrada RockOff za najboljeg pop izvođača, te dvije nominacije za Porin kao i niz rasprodanih koncerata.

Zadranka divnoga vokala odlučila se na novi korak i prvi put u svojoj 20-godišnjoj karijeri nastupit će na jednom festivalu. Tako s baladom "Padamo" 19. travnja stiže na pozornicu Zagrebačkog festivala.

"Valjda je došao red i na moj prvi festival u karijeri! Zagrebački se učinio kao dobar tajming da se prezentira još jedna pjesma sa novog EP-a, pa smo se odlučili prijaviti s novim singlom ‘Padamo’ i na taj način jos više podržati taj minijaturni album" - rekla je Natali, koja se, kako kaže, iznimno veseli nastupiti na ovom dugovječnom festivalu, na koji dolazi sa svojim bendom.

A kako pjesma zvuči i "izgleda", pogledajte ovdje:


Pjesmu "Padamo", autorski potpisuju Natali i Vladimir Mirčeta, nejzin dugogodišnji suradnik, a za tekst se pobrinuo Denis Špičić. Ista je to autorska ekipa koja stoji iza hita i za Porin nominirane pjesme "Krug".

Spot za pjesmu "Padamo" radio je Hrvoje Banić, a sniman je na rasprodanoj promociji albuma "Blues po kišnim plažama" u zagrebačkom Klubu kazališta Komedija.

Uoči nastupa na Zagrebačkom festivalu, Natali još očekuje dodjela nagrade Porin, kao i brojni koncerti. Tako je 10. travnja možete čuti i vidjeti u Zadru, 20. travnja na otoku Hvaru, 4. svibnja pjevat će u Splitu.

image

2005.

Biljana Gaurina/Cropix
image

2005.

Vlado Kos/Cropix
image

2006.

Biljana Gaurina/Cropix
image

2007.

Goran Mehkek/Cropix
image

2008.

Ivan Kuharić/Cropix
image

2009.

Vladimir Ivanov/Cropix
image

2009.

Duje Klarić/Cropix
image

2011.

Petar Atletić/Cropix
image

2012.

Biljana Gaurina/Cropix
image

2014.

Nikša Stipaničev/Cropix
image

2014.

Nikša Stipaničev/Cropix
image

2016.

Tomislav Krišto/Cropix
image

2017.

Biljana Blivajs/Cropix
image

2019.

Tomislav Krišto/Cropix
image

2024.

Mateo Mučnjak
image

2024.

Ivana Grgić/Cropix

 

27. travanj 2024 22:04